Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 | 01:31
Αρχική Οικονομία Νέα μέτρα: Οι αλλαγές και οι περιορισμοί που επανέρχονται στη λειτουργία των...

Νέα μέτρα: Οι αλλαγές και οι περιορισμοί που επανέρχονται στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ

newsroom |

Μικρότερος αριθμός ατόμων ανά τετραγωνικό μέσα στα σούπερ μάρκετ

Εντός των επόμενων ωρών, πιθανότατα ακόμα και από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, αφού προηγηθεί η δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ, αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ, μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται, επιστρέφει ο κανόνας για ένα (1) άτομο ανά εννιά (9) τ.μ., ο οποίος είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα ένα (1) άτομο ανά δύο (2) τ.μ.

Το μέτρο αυτό προτιμήθηκε, καθώς διαπιστώθηκε πως η αντιπρόταση που αφορούσε την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ με αρνητικό rapid test ήταν πρακτικά ανεφάρμοστη και με μεγάλες δυσκολίες στην εφαρμογή της.

Όπως ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αφενός υπάρχουν κάποιοι που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν γίνεται να στερηθούν την πρόσβαση σε βασικά αγαθά και αφετέρου θα δημιουργηθεί πρόβλημα και με τις ατελείωτες ουρές, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, στα μεγάλα καταστήματα.

Τελευταία Νέα