Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 | 05:00
Αρχική City Stories Επανέρχονται οι «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου»

Επανέρχονται οι «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου»

newsroom |

Συγγραφείς παρουσιάζουν την Αθήνα που αγάπησαν μέσα από οργανωμένες περιηγήσεις στις γειτονιές της πόλης

Επανέρχονται οι «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων. Σημεία της πόλης που έχουν αποτελέσει έμπνευση για τους συγγραφείς ή έχουν χρησιμοποιηθεί ως ιδανικά σκηνικά στις σελίδες των βιβλίων τους, θα «ζωντανέψουν» μέσα από τις περιηγήσεις που θα κάνουν οι ίδιοι οι συγγραφείς με το βιβλιόφιλο αθηναϊκό κοινό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου η συμμετοχή είναι δωρεάν και όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική προεγγραφή στο σύνδεσμο: https://www.eventora.com/el/Events/AthinaikesDiadromesVivliou-chloma-syntrivania.

«Με οδηγό ένα βιβλίο – λογοτεχνικό, ιστορικό, αρχιτεκτονικό ακόμη και γαστριμαργικό – οι συμμετέχοντες (έως 20 άτομα σε κάθε γκρουπ) έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αθέατες γωνιές της πόλης και να ανακαλύψουν μέσα από τη ματιά του συγγραφέα εικόνες, αναμνήσεις, μυρωδιές, ίχνη της ιστορίας, ήχους και μελωδίες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της δράσης έχει ως εξής:

 Σάββατο 13 Νοεμβρίου (12:00 – 14:00): Η Εύα Μαθιουδάκη προσκαλεί τους Αθηναίους σε έναν περίπατο από την οδό Αριστοτέλους ως το Αρχαιολογικό Μουσείο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα μιλήσει για το βιβλίο μυθοπλασίας της που κυκλοφόρησε το Μάιο του 2021, με τίτλο «Μέρες της Κηφισιάς».Στόχος της συγγραφέως είναι να αναδείξει το κατ’ εξοχήν αστικό κέντρο της παλαιάς Αθήνας, καθώς και τις σχέσεις της πρωτεύουσας με τα βόρεια προάστια. Η διαδρομή ξεκινά από την Πλατεία Βικτωρίας, συνεχίζει προς την οδό Ηπείρου με μία στάση στο Μέγαρο Λιβιεράτου. Από εκεί, στο σπίτι της Μαρίας Κάλλας (Πατησίων 61) με κατάληξη στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

 Σάββατο 20 Νοεμβρίου (12:00 – 14:00): Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος θα  μιλήσει στους συνοδοιπόρους του για την Αθήνα που αγάπησε μέσα από το πρόσφατο αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί» και τα μυθιστορήματά του «Διόδια» και «Λούλα». Η διαδρομή ξεκινά από τις εκδόσεις Κέδρος (Γ. Γενναδίου 3), συνεχίζει στην οδό Ακαδημίας προς την οδό Χαριλάου Τρικούπη και τερματίζει στο εμπορικό κέντρο Atrium.

 Σάββατο 27 Νοεμβρίου (12:00 – 14:00): Ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης συνοδεύει τους συμμετέχοντες σε μια βιωματική διαδρομή από τα Εξάρχεια μέχρι το Κολωνάκι, ακολουθώντας τα βήματα των ηρώων του μέσα από τα μυθιστορήματά του «Χαμαιλέοντες», «Κυριακή», «Ο έβδομος ελέφαντας» και «Ο άντρας της πέμπτης πράξης». Η διαδρομή ξεκινάει από το Πολυτεχνείο, διασχίζει τα Εξάρχεια και καταλήγει στο Κολωνάκι, όπου ο ήρωας του πρώτου βιβλίου του συγγραφέα, «Ο έβδομος ελέφαντας», θα συναντηθεί φευγαλέα με τον ήρωα του υπό έκδοση μυθιστορήματός του «Ο άντρας της πέμπτης πράξης».

Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή στις «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου», είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού (COVID-19), καθώς και αστυνομικής ταυτότητας, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης.

Τελευταία Νέα