Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 | 11:37
ΑρχικήΑττικήΝέα Φιλαδέλφεια: Εγκαινιάστηκε το έργο υπογειοποίησης δίπλα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Νέα Φιλαδέλφεια: Εγκαινιάστηκε το έργο υπογειοποίησης δίπλα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

newsroom |

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε σήμερα το υπογειοποιημένο τμήμα της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από την «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» – Ποιοι έδωσαν το παρών στα εγκαίνια του έργου 17,7 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής

Πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα εγκαίνια του έργου της υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου & Φωκών στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λειτουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Το συγκεκριμένο έργο, όπως επισημαίνεται, θα δώσει «ανάσα» στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής, ενώ θα εξυπηρετεί και την «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena». Πλέον, με το έργο της υπογειοποίησης να εγκαινιάζεται και να δίνεται στην κυκλοφορία, όλοι μετρούν αντίστροφα για το επίσημο άνοιγμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο νέος υπογειοποιημένος κόμβος τέθηκε στην κυκλοφορία μετά την επίσημη τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλεφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννη Βούρο.

Το έργο, το οποίο δημοπρατήθηκε το 2019 από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας, είχε προϋπολογισμό 17,7 εκατ. ευρώ και ολοκληρώθηκε από την παρούσα περιφερειακή αρχή και μάλιστα σε μικρότερο χρονικό διάστημα από το αρχικώς προβλεπόμενο στη σχετική σύμβαση.

Το παρών στην τελετή των εγκαινίων έδωσε και ο μεγαλομέτοχος και διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη. Παρόντες ήταν ακόμη οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος και Δημήτρης Καιρίδης. Των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες, Οικονομικών Νίκος Πέππας, Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος, Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, Μεταφορών και Επικοινωνιών Βασίλης Γιαννακόπουλος, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρία Κουρή, Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος, Υγείας Γιάννης Κεχρής, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Κατερίνα Αδαμοπούλου. Παραβρέθηκαν ακόμα οι δήμαρχοι Ιλίου Νίκος Ζενέτος, Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου και Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.

Γ. Πατούλης: Έργο που θα αποσυμφορήσει την κίνηση των οχημάτων σε μια επιβαρυμένη κυκλοφοριακά περιοχή

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε ευτυχείς, γιατί πλέον μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα μετά από πολλά χρόνια ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, αλλά και των πολιτών όμορων δήμων, καθώς και των χρηστών του οδικού δικτύου, που χρησιμοποιούν αυτόν τον υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου δρόμο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Σήμερα, παραδίδουμε στους πολίτες ένα έργο υπερτοπικού χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 17,7 εκατ. ευρώ. Η υπογειοποίηση θα αποσυμφορήσει την κίνηση των οχημάτων σε μια αρκετά επιβαρυμένη κυκλοφοριακά περιοχή, ενώ παράλληλα θα διευκολύνει και την ομαλή λειτουργία του ιστορικού γηπέδου «Αγία Σοφία» – ένα ακόμα έργο που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο θα δώσει στους φιλάθλους της ΑΕΚ τη χαρά να δουν την ομάδα τους να επιστρέφει στην ιστορική της έδρα. Είναι δε αυτονόητο, ότι με την ολοκλήρωση αυτού του έργου θα εξασφαλιστεί η ευχερέστερη πρόσβαση στο γήπεδο, θα δημιουργηθούν περισσότεροι ελεύθεροι χώροι και θέσεις στάθμευσης, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες τροφοδοσίας του γηπέδου, χωρίς να προξενείται επιβάρυνση στη ροή της κυκλοφορίας. Μπροστά μας έχουμε μια σύγχρονη υποδομή, με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, σχεδιασμένη να εξυπηρετεί τις ανάγκες οδηγών και πεζών, ενισχύοντας την ασφάλεια και με απόλυτο σεβασμό προς την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου. Η κατασκευή του ευρύτερου έργου περιλαμβάνει επίσης την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, με τη διαμόρφωση ζωνών ήπιας κυκλοφορίας για την απρόσκοπτη πρόσβαση σε οχήματα εξυπηρέτησης και έκτακτης ανάγκης, δημιουργία ευρύχωρων πεζοδρόμων με κυβόλιθους και παρτέρια, καθώς και σύγχρονο φωτισμό αυτοματοποιημένης ρύθμισης ανάλογα με τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος, που εξασφαλίζει σημαντική οικονομία ενέργειας».

Εξοπλισμός γηπέδου

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση του εξοπλισμού του νέου γηπέδου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή το πιο εμβληματικό έργο που πραγματοποιείται στον δήμο και στην ευρύτερη περιοχή, δεν είναι άλλο από το γήπεδο «Αγία Σοφία», στο οποίο θα βρει ξανά στέγη μετά από ταλαιπωρία πολλών ετών η ΑΕΚ. Είμαστε υπερήφανοι, γιατί χρηματοδοτήσαμε και χρηματοδοτούμε συνολικά με περισσότερα από 35 εκατ. ευρώ έργα που αφορούν στη δημιουργία και τον εξοπλισμό του γηπέδου, συνοδά έργα, (υπογειοποίηση Πατριάρχου Κωνσταντίνου, πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις, κ.ά.). Η συνδρομή μας σε αυτό το έργο δεν είναι αποσπασματική ούτε τυχαία. Αντιθέτως, αποτελεί μέρος του προγραμματικού σχεδιασμού μας να καταστήσουμε την Αττική πρωταθλήτρια περιφέρεια, με ισχυρά αθλητικά σωματεία, σύγχρονες κι ασφαλείς αθλητικές υποδομές και με τη νέα γενιά να πλημμυρίζει τις υποδομές αυτές».

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια

Τελευταία Νέα