Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 | 01:08
Αρχική Πολιτισμός «Μπλόκο» στις εργασίες εντός του αρχαιολογικού χώρου Ελευσίνας

«Μπλόκο» στις εργασίες εντός του αρχαιολογικού χώρου Ελευσίνας

newsroom |

Παρέμβαση του Δήμου Ελευσίνας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού – Σε αναζήτηση εναλλακτικής θέσης για την εγκατάσταση του οικίσκου με τα κοντέινερς

Στη διακοπή των εργασιών και στην αποκατάσταση του τμήματος εντός του αρχαιολογικού χώρου Ελευσίνας προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας τα συνεργεία του υπουργείου Πολιτισμού, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας των εργασιών για την τοποθέτηση δέκα κοντέινερς εντός του ιστορικού χώρου, παράλληλα προς την οδό Νικολαΐδου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Ελευσίνας, το πρωί της Δευτέρας (8/11) πραγματοποιήθηκε -με πρωτοβουλία του δημάρχου Αργύρη Οικονόμου- συνάντηση με κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να συζητηθεί επί τάπητος το μείζον αυτό θέμα, για το οποίο η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι δεν είχε καμία πρότερη ενημέρωση.

Ο Δήμος Ελευσίνας απέστειλε εξ’ αρχής επιστολή προς το υπουργείο Πολιτισμού, με την οποία και ζητήθηκε η άμεση διακοπή των εργασιών και της τοποθέτησης του οικίσκου, ο οποίος και θα δημιουργούσε αισθητικό αλλά και λειτουργικό πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή.

📷 Ecoeleusis

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος υπογραμμίζεται ότι «τηρώντας όλες τις θεσμικές διαδικασίες, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου επεδίωξε συνάντηση για τη λύση του ζητήματος και την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης, όπως και έγινε».

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τον Δήμο Ελευσίνας, ο οικίσκος με τα κοντέινερς αναμένεται να τοποθετηθεί σε σημείο που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα και ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του αρμόδιου υπουργείου.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Ήταν ένα ζήτημα που ήμουν αποφασισμένος να λύσω, πάντα μέσω του θεσμικού μου ρόλου, εκθέτοντας επιχειρήματα αλλά και δηλώνοντας την προθυμία μας για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης. Το αίτημά μας έγινε δεκτό από τους φορείς που είναι αρμόδιοι για τον αρχαιολογικό χώρο και άμεσα σταματούν όλες οι εργασίες».

Δείτε την ανάρτηση της Κίνησης Πολιτών Ελευσίνας “Ecoeleusis”

Τελευταία Νέα