Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 | 18:03
Αρχική Media Μνημόνιο συνεργασίας ΑΠΕ-ΜΠΕ - Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Μνημόνιο συνεργασίας ΑΠΕ-ΜΠΕ – Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

newsroom |

Στο πλαίσιο του Μνημονίου, μεταξύ άλλων, οι δύο φορείς θα προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες και διοργανώσεις εκδηλώσεων – ημερίδων – συνεδρίων, σε πεδία κοινού επιστημονικού ενδιαφέροντος

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Από την πλευρά του ΑΠΕ-ΜΠΕ το μνημόνιο υπέγραψε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής, Αιμίλιος Περδικάρης και εκ μέρους του Πανεπιστημίου ο πρύτανης, Παναγιώτης Καλδής.

Σκοπός του μνημονίου είναι η συνεργασία των δύο φορέων με στόχο την από κοινού αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους. Ειδικότερα, προβλέπεται η παροχή τεχνογνωσίας, τεχνικών υποδομών εκπαίδευσης και εμπειρογνωμοσύνης σε ζητήματα που άπτονται της οικονομικής, εκπαιδευτικής, και ψηφιακής ανάπτυξης των δύο φορέων.   

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναλαμβάνει ρόλο media partner του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και το Πανεπιστήμιο θα αποτελέσει επιστημονικό εταίρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ζητήματα που αφορούν τα ΜΜΕ και την τεχνολογική ανάπτυξη.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα συμβάλλει στην επιμόρφωση του προσωπικού του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα παρέχει στοιχεία και πληροφορίες (μελέτες, έρευνες) που θα βοηθούν τους δημοσιογράφους του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο έργο τους και θα κατευθύνει μέρος της ακαδημαϊκής έρευνας σε ανάγκες και ερευνητικά ζητήματα που θα θέτει το Πρακτορείου. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα προσφέρει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης φοιτητών του ΠΑΔΑ.

Επίσης, στο πλαίσιο του μνημονίου, οι δύο φορείς θα προχωρήσουν στην από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και στη διοργάνωση εκδηλώσεων – ημερίδων – συνεδρίων, σε πεδία κοινού επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Νέα