Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 | 18:59
Αρχική Αττική Μετρό: Στάση εργασίας το βράδυ της Παρασκευής

Μετρό: Στάση εργασίας το βράδυ της Παρασκευής

newsroom |

Χωρίς Μετρό απόψε η Αττική, από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της κυκλοφορίας – Οι εργαζόμενοι στο Μετρό καταγγέλλουν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια τις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ)

Xωρίς μετρό θα μείνει απόψε (Παρασκευή 24/3) η Αθήνα, από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, λόγω προειδοποιητικής στάσης εργασίας που εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αττικής (ΣΕΛΜΑ).

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, τα προβλήματα, που λιμνάζουν, δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ.), την εξυπηρέτηση του 1,5 εκατομμυρίου επιβατών καθημερινά και κάνουν τους εργαζομένους να δίνουν καθημερινώς άνισο αγώνα με τις αντιξοότητες.

Τα θέματα που θέτει το ΣΕΛΜΑ είναι:

– Έλλειψη οδηγών, τεχνικών, σταθμαρχών και εξειδικευμένου σιδηροδρομικού προσωπικού.

– Έλλειψη συρμών και ανταλλακτικών των τρένων και των σιδηροδρομικών υποδομών.

– Μη τήρηση των συμφωνηθέντων.

– Επικαιροποίηση και αναθεώρηση διαδικασιών, για εργασίες σε συρμούς και για εργασίες στο δίκτυο, με μόνιμο τακτικό προσωπικό της ΣΤΑΣΥ, χωρίς τα επαγγελματικά ρίσκα που επιβάλουν οι εργολάβοι για αύξηση των κερδών τους.

«Για όλα τα παραπάνω, το σωματείο προκηρύσσει προειδοποιητική στάση εργασίας από ώρες 21:00 έως λήξη της κυκλοφορίας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τελευταία Νέα