Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023 | 10:35
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Μέγαρα: Ξεκίνησαν τα έργα ανακατασκευής της γέφυρας στο «Μαϊστράλι»

Μέγαρα: Ξεκίνησαν τα έργα ανακατασκευής της γέφυρας στο «Μαϊστράλι»

newsroom |

Λευτέρης Κοσμόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής: «Το μεγάλο έργο που εκτελούμε, λύνει σοβαρά προβλήματα και αντιμετωπίζει χρόνιες επικίνδυνες καταστάσεις»

Ξεκίνησαν από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, υπό τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, τα έργα για την ανακατασκευή της γέφυρας που καταλήγει στα ρέματα Παράπηγα – Μαυρατζά («Μαϊστράλι») Μεγάρων.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είχε καταρρεύσει μετά τις φυσικές καταστροφές του 2018, μελετήθηκε, χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάζεται από την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως επισημαίνεται, οι εργασίες εντάσσονται στο μεγάλο έργο άρσης επικινδυνοτήτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, που συμπεριλαμβάνει εκσκαφές, άρση καταπτώσεων, καθαρισμό και μόρφωση τάφρων, διάνοιξη τάφρων, αποκατάσταση καθιζήσεων (εκσκαφές, κατασκευή επιχωμάτων, οδοστρωσία και ασφαλτικά), κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης καθώς και αποκατάσταση της σήμανσης και του ηλεκτροφωτισμού.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ανέφερε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρίσκονται σε τροχιά εκτέλεσης πολύ σημαντικά έργα για την ασφάλεια και την εικόνα της περιοχής μας. Το μεγάλο έργο που εκτελούμε, λύνει σοβαρά προβλήματα και αντιμετωπίζει χρόνιες επικίνδυνες καταστάσεις. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για έργο με ουσία στη Δυτική Αττική».

Τελευταία Νέα