Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 | 05:37
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Μέγαρα: Ατύχημα με δύο τραυματίες στη γέφυρα Καρδατά

Μέγαρα: Ατύχημα με δύο τραυματίες στη γέφυρα Καρδατά

newsroom |

Το σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και επισκευής σε παλιά γέφυρα στον κόμβο Νέας Περάμου – Τι λέει ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν το πρωί της Τρίτης στα Μέγαρα, όταν λίγο πριν τις 9 κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και επισκευής φέρεται να υποχώρησε τμήμα παλιάς γέφυρας, με αποτέλεσμα να ανατραπούν δύο βαρέα εκσκαφτικά μηχανήματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη γέφυρα «Καρδατά» η οποία βρίσκεται περίπου 1-1,5 χιλιόμετρο έξω από την πόλη των Μεγάρων, στον κόμβο Νέας Περάμου, στο ύψος του 39ου χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Οι δύο τραυματίες πρόκειται για τους χειριστές μηχανημάτων που συμμετείχαν στις εργασίες για τη συντήρηση και επισκευή της παλιάς γέφυρας και μάλιστα, ο ένας εκ των δύο απεγκλωβίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Οι δύο άτυχοι εργάτες παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδονται, είναι τραυματισμένοι ελαφρά και εκτός κινδύνου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ του δημάρχου Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη, παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι η γέφυρα κατέρρευσε, το ατύχημα έγινε μεταξύ των μηχανημάτων.

Σημειώνεται ότι η γέφυρα «Καρδατά» είναι κλειστή εδώ και περίπου δύο χρόνια, καθώς εκτελούνται εργασίες συντήρησης και επισκευής από συνεργεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Οι σχετικές εργασίες έχουν επανεκκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τελευταία Νέα