Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 00:57
Αρχική Αττική Μέχρι τις 12 Νοεμβρίου παραδίδονται στην κυκλοφορία οι «Τρύπες του Καραμανλή»

Μέχρι τις 12 Νοεμβρίου παραδίδονται στην κυκλοφορία οι «Τρύπες του Καραμανλή»

Αυτοψία Γ. Πατούλη στα έργα άρσης επικινδυνότητας που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής στη σήραγγα Λουμπάρδα

newsroom |

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την αποκατάσταση του ρήγματος στη σήραγγα Λουμπάρδα (Τρύπες Καραμανλή), στο ρεύμα από τη Βάρκιζα προς το Σούνιο, προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία έως τις 12 Νοεμβρίου, με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα άρσης επικινδυνότητας ξεκίνησαν στις 15 Οκτωβρίου, μετά τον εντοπισμό ρωγμών στους βράχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος πραγματοποίησε προ μερικών ημερών αυτοψία στην περιοχή «η σήραγγα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέχρι τις 12 Νοεμβρίου με νέα ασφαλτόστρωση και φωτισμό led, ενώ από τον Δεκέμβρη θα τοποθετηθούν συρματοπλέγματα στα πρανή του βουνού, με στόχο το έργο να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία και -πάνω από όλα- όρους ασφάλειας στη διέλευση των οχημάτων».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν στον περιφερειάρχη Αττικής, ο διευθυντής Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, Π. Καρυώτης και ο σύμβουλος σε θέματα Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας, Κ. Λογοθέτης, οι εργασίες αφορούν, μεταξύ άλλων, καθαίρεση βράχου, συνολικού βάρους περίπου 100 τόνων, πλήρη υδροβολή όλου του εσωτερικού της σήραγγας και τοποθέτηση συρματοκιβωτίων μήκους 70 μ. πριν τη σήραγγα σε ύψος περίπου 4 μ. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει κατασκευή κρασπέδων, ασφαλτόστρωση και διαγραμμίσεις με φωτισμό led πριν και μετά τη σήραγγα.

Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για την τοποθέτηση πλεγμάτων πριν και μετά τις σήραγγες, σε συνολική επιφάνεια 3.500 τ.μ., η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου και να περατωθεί πριν από την εορταστική περίοδο.

Τελευταία Νέα