Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 | 09:33
Αρχική Αττική Πειραιάς Με πλήθος συμμετεχόντων διεξήχθη ο 35ος Βαρτζάκειος Αγώνας Δρόμου – Αναβίωση του...

Με πλήθος συμμετεχόντων διεξήχθη ο 35ος Βαρτζάκειος Αγώνας Δρόμου – Αναβίωση του Γύρου Πειραιά 📷

newsroom |

Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν το πρωί της Κυριακής στους δρόμους του Πειραιά, στον 35ο Βαρτζάκειο Αγώνα Δρόμου – Αναβίωση του Γύρου Πειραιά 

Περισσότεροι από 1.000 πολίτες και Πειραιώτες ανταποκρίθηκαν στη γιορτή του μαζικού αθλητισμού, τον 35ο Βαρτζάκειο Αγώνα Δρόμου – Αναβίωση του Γύρου Πειραιά, τρέχοντας το πρωί της Κυριακής σε μία όμορφη διαδρομή με εκκίνηση και τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο, «πλημμυρίζοντας» με χαμόγελα τους δρόμους της πόλης.

Ο 35ος «Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας» περιελάμβανε αγώνες 2 χλμ. για παιδιά και 13,5 χλμ. για ενήλικες και είχε έναν σημαντικό κοινωνικό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού για τις λειτουργικές ανάγκες του εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Πειραιά.

Εφέτος, ο «Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας» ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του βαλκανιονίκη και μαραθωνοδρόμου Γρηγόρη Λαμπράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατό του.

Το αθλητικό αυτό δρομικό διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Ο αγώνας διοργανώθηκε και σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, για την προώθηση και βελτίωση της στοματικής υγείας.

Την εκκίνηση έδωσαν ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης και η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου.

O περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνει για δεύτερη χρονιά τους αγώνες, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό να τιμούμε τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην κοινωνία με αγώνες που αναδεικνύουν την ευγενή άμιλλα. Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε ότι τα μηνύματα που περνά ο συγκεκριμένος αγώνας είναι πολλά, πέραν του αθλητισμού, καθώς αφορούν και την υγεία, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, επισήμανε:

«Περισσότεροι από 1.000 δρομείς έτρεξαν σήμερα στον 35ο Βαρτζάκειο Δρόμο, σε μια εξαιρετική διαδρομή με αφετηρία το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά, τον μεγαλύτερο σύλλογο μαζικού αθλητισμού του Πειραιά, που για 36 χρόνια προσφέρει στην πόλη μας και στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος. Για εμάς ο «Βαρτζάκειος Δρόμος» μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον Πειραιά σε ετήσια βάση, κάτι το οποίο επιθυμούμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε σε αυτή τη διοργάνωση. Ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτή τη διοργάνωση με όλες τους τις δυνάμεις. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες».

Τελευταία Νέα