Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023 | 11:47
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση η 11η «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ» στην Ελευσίνα...

Με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση η 11η «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ» στην Ελευσίνα ▶ 📷

newsroom |

Σπύρος Πρωτοψάλτης: Η ΔΥΠΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στις τοπικές οικονομίες και στους πολίτες

Με τη συμμετοχή συνολικά 42 επιχειρήσεων, οι οποίες αναζητούν προσωπικό για περισσότερες από 500 θέσεις απασχόλησης, καθώς και πάνω από 1.200 πολίτες που προσήλθαν για να καταθέσουν το βιογραφικό τους, διοργανώθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στην Ελευσίνα η 11η «Ημέρα Καριέρας» από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η είσοδος στην εκδήλωση για το κοινό ήταν ελεύθερη και οι πολίτες που αναζητούν εργασία, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές, στα διυλιστήρια και ναυπηγεία, στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, στον τουρισμό, τις κατασκευές, τις υπεραγορές, τις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, καθώς ακόμα και στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καλωδίων, πλαστικών, χαρτικών – απορρυπαντικών – εργαλείων και στην παροχή υπηρεσιών (νομική υποστήριξη, ιατρική αποκατάσταση, φύλαξη) κ.ά.

Οι ζητούμενες ειδικότητες περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, εξειδικευμένους τεχνίτες και ανειδίκευτους εργάτες, χειριστές γραμμών παραγωγής, χειριστές γραμμών μηχανημάτων, αποθηκάριους, οδηγούς, υπάλληλους γραφείου, λογιστές, πωλητές, υπάλληλους τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, νοσηλευτές, πολιτικούς και χημικούς μηχανικούς, ηλεκτρολόγους και μηχανικούς οχημάτων, φύλακες και ελεγκτές ασφαλείας και πολλές ειδικότητες στους τομείς πληροφορικής και τουρισμού.

Επίσης, στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) της ΔΥΠΑ παρείχαν στους ανέργους και στους αναζητούντες εργασία πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και τα προγράμματά της.

Στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην Ελευσίνα, παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας, ο γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος και ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου.

Οι «Ημέρες Καριέρας» αποτελούν μέρος των δράσεων και εκδηλώσεων της ΔΥΠΑ, οι οποίες υλοποιούνται με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Όπως επισημαίνεται, στόχος των εκδηλώσεων «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ» είναι να δώσουν τη δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία, να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν κατάλληλο προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

Όλες οι πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα της ΔΥΠΑ βρίσκονται στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr και για τη Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/memme.

Η επόμενη «Ημέρα Καριέρας» θα διοργανωθεί το προσεχές διάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Σπ. Πρωτοψάλτης: Είμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του attica24, ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο συγκεκριμένος θεσμός που καθιερώθηκε από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι «Ημέρες Καριέρας» έχουν αγκαλιαστεί από τις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ακόμα ότι οι «Ημέρες Καριέρας» προσελκύουν το ενδιαφέρον επιχειρήσεων που ανήκουν σε πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Ο διοικητής της ΔΥΠΑ έκανε ειδική μνεία και στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον Δήμο Ελευσίνας, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι «να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε έμπρακτα, μέσω των εκπαιδευτικών δομών της ΔΥΠΑ, στο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής της Δυτικής Αττικής».

Δηλώσεις του δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου στο attica24

Δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής, Ηλία Μουσταΐρα στο attica24

Δείτε φωτογραφίες από την «Ημέρα Καριέρας» στην Ελευσίνα

Τελευταία Νέα