Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023 | 12:01
Αρχική Αττική «Κιβωτός του Κόσμου»: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

«Κιβωτός του Κόσμου»: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

newsroom |

Η δέσμευση έγινε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ενώ αφορά και τους λογαριασμούς των γονέων του πατρός Αντωνίου – Δεν δεσμεύτηκαν οι εταιρικοί λογαριασμοί της «Κιβωτού»

Εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας για τον πατέρα Αντώνιο, στο πλαίσιο των ερευνών για τα οικονομικά δεδομένα στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», έδωσε σήμερα η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος). Επιπλέον δεσμεύονται θυρίδες και επενδυτικά προϊόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα αλλά και για τους γονείς του πατρός Αντωνίου, τη μητέρα και τον πατέρα του, ο οποίος, αν και έχει ήδη αποβιώσει εμφανίζεται ως δικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού.

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις, ενώ η Αρχή δεν προχώρησε στη δέσμευση εταιρικών λογαριασμών της «Κιβωτού» που έχουν εντοπιστεί, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Παρόλα αυτά, τα οικονομικά της «Κιβωτού» ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε οτιδήποτε άλλο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μάλιστα από παράγοντες της Αρχής για το Ξέπλυμα, η έρευνα της για τα οικονομικά της εν λόγω δομής αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο και ανάλογα με τα ευρήματα θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

Τελευταία Νέα