Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 | 02:40
Αρχική Αττική Κακοκαιρία - Νέα Φιλαδέλφεια: Μαθητές ανέβηκαν πάνω σε θρανία για να βγουν...

Κακοκαιρία – Νέα Φιλαδέλφεια: Μαθητές ανέβηκαν πάνω σε θρανία για να βγουν από πλημμυρισμένο σχολείο

newsroom |

Τριτοκοσμικές εικόνες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας

Σε μια μεγάλη λίμνη μετατράπηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει από το πρωί την περιοχή και ολόκληρο το λεκανοπέδιο, με τους μαθητές του σχολείου να αναγκάζονται να διαφύγουν από τις αίθουσές τους περπατώντας πάνω σε αυτοσχέδια γέφυρα με θρανία.

Οι ντροπιαστικές αυτές εικόνες απεγκλωβισμού των μαθητών του σχολείου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγο μέσω αναρτήσεων ενός χαρακτηριστικού βίντεο από χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανακοίνωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα και με τα μετεωρολογικά δεδομένα από την ΕΜΥ, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου δεν θα λειτουργήσουν, όπως ενημέρωσε σχετικά ο δήμος.

«Μετά από σχετική απόφαση του Δημάρχου ανακοινώνεται πως αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστές».

Κλειστά τα σχολεία απόγευμα και βράδυ σήμερα στην Αττική

Την ίδια στιγμή, με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ήδη πλήττουν την Αττική και θα ενταθούν τις επόμενες ώρες, με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη διακόπτεται σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, η  δια ζώσης λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Όπως επισημαίνεται, η Περιφέρεια Αττικής θα παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Τελευταία Νέα