Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 | 01:50
ΑρχικήUrbanΗλιούπολη: Ψήφισμα διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις για την κατάργηση του Κέντρου Διανομής ΕΛΤΑ

Ηλιούπολη: Ψήφισμα διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις για την κατάργηση του Κέντρου Διανομής ΕΛΤΑ

newsroom |

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου (10:00) οι φορείς της πόλης θα προχωρήσουν στον συμβολικό αποκλεισμό του τοπικού υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης, με αφορμή την επικείμενη κατάργηση του Κέντρου Διανομής των ΕΛΤΑ και τη μεταφορά-συγχώνευσή του με το αντίστοιχο κέντρο του όμορου Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε -μέσω τηλεδιάσκεψης- έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, με σκοπό την ενημέρωση και συζήτηση για το θέμα των ΕΛΤΑ και την επικείμενη μεταφορά του Κέντρου Διανομής.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης ενημέρωσε για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις του προς τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, τις επαφές του με τους συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ και τους βουλευτές της περιοχής. Μάλιστα, πρότεινε τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μπροστά στο Κέντρο Διανομής των ΕΛΤΑ Ηλιούπολης, τη Δευτέρα 10 Μαΐου στις 10 το πρωί, με τον συμβολικό αποκλεισμό του για μια ώρα, με αίτημα την ακύρωση της μεταφοράς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης προέβη στην έκδοση νέου ομόφωνου ψηφίσματος για τα ΕΛΤΑ. Στο κείμενο του ψηφίσματος αναφέρεται αναλυτικά:

«Το ΔΣ του Δήμου Ηλιούπολης εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του μετά από την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ΕΛΤΑ και στην επιχειρούμενη κατάργηση του τοπικού Κέντρου Διανομής και στην μεταφορά και συγχώνευσή του με το αντίστοιχο κέντρο του γειτονικού Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού.

Ο μεγάλος χαμένος είναι ο πολίτης, που έως τώρα δεν εξυπηρετείται έγκαιρα, παραλαμβάνει ληγμένους λογαριασμούς και χρεώνεται με προσαυξήσεις καθυστέρησης και αν ολοκληρωθεί αυτός ο σχεδιασμός θα χειροτερεύσει η σημερινή κακή κατάσταση.

Αυτή η μεθόδευση δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτή και στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αφού συζητήσαμε τις νέες εξελίξεις και συμφωνήσαμε σε νέο ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενημερώνουμε την κοινή γνώμη και το αποστέλλουμε προς κάθε κατεύθυνση, ζητώντας την ακύρωση αυτής της διαδικασίας.

Αποφασίσαμε επίσης την διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το τοπικό Κέντρο Διανομής ΕΛΤΑ, την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 στις 10 π.μ., μαζί με όλους του φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης και στον συμβολικό αποκλεισμό του για μια ώρα.

Για άλλη μια φορά απαιτούμε από την διοίκηση των ΕΛΤΑ και την Κυβέρνηση την διατήρηση του τοπικού κέντρου διανομής, την ενίσχυσή του με προσλήψεις μόνιμου σωστά αμειβόμενου προσωπικού σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα μέσα και την απαραίτητη οργάνωσή του, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που είναι ο επιθυμητός στόχος».

Τελευταία Νέα