Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 | 09:16
Αρχική Αττική Ανοίγουν το Σάββατο οι παραλίες - Ποιες δραστηριότητες επαναλειτουργούν από τις 10...

Ανοίγουν το Σάββατο οι παραλίες – Ποιες δραστηριότητες επαναλειτουργούν από τις 10 Μαΐου

newsroom |

Από την προσεχή Δευτέρα ξαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών

Νέες δραστηριότητες επανεκκινούν από το Σάββατο 8 Μαΐου, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και απόφαση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, από τις 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Επιπλέον, από το Σάββατο 8/5, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

Παράλληλα το ίδιο διάστημα (10 Μαΐου), επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Τέλος, από τις 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Τελευταία Νέα