Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 | 12:50
Αρχική Αττική Βόρεια Προάστια ΕΥΔΑΠ: «Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση του έργου αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης

ΕΥΔΑΠ: «Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση του έργου αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης

newsroom |

Εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ οι όροι δημοπράτησης του έργου της κατασκευής αποχέτευσης της Καλλιθέας Πεντέλης, ύψους 4,3 εκατ. ευρώ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης, μετά τη χθεσινή απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ που ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης του έργου. Η δημοπράτηση αναμένεται να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το έργο χρηματοδοτείται πλήρως από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) 2014-2020». Το σύνολο της δαπάνης του έργου ανέρχεται σε 4,3 εκατ. ευρώ περίπου και θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από την ΕΥΔΑΠ, ενώ θα χρηματοδοτηθούν και οι συνδέσεις των κατοικιών με το δίκτυο, χωρίς να επιβαρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Όπως επισημαίνεται, με το συγκεκριμένο έργο θα κατασκευαστεί και θα παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή της Καλλιθέας, μήκους 10.780,90 μ., δύο αντλιοστάσια με δίδυμους καταθλιπτικούς αγωγούς μήκους 782 μ. και 250 διακλαδώσεις ιδιωτικών συνδέσεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Πεντέλης, το θέμα της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης της περιοχής Καλλιθέας είχε τεθεί ως έργο πρώτης προτεραιότητας από την αρχή της δημοτικής θητείας της δημάρχου, Δήμητρας Κεχαγιά, ένα έργο που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Δήμαρχος Πεντέλης: «Ένα πρόβλημα που εκκρεμούσε επί χρόνια, επιλύεται οριστικά»

Αναφορικά με την παραπάνω εξέλιξη, η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που ένα μεγάλο έργο, που σχεδιάσαμε σωστά στην έναρξη της θητείας μας, μπαίνει στο τελικό στάδιο της υλοποίησής του.

Επιλύουμε οριστικά ένα πρόβλημα που εκκρεμεί πολλά χρόνια, ικανοποιώντας με αυτό τον τρόπο μία πάγια και αυτονόητη ανάγκη των κατοίκων της περιοχής.

Θεωρώ επίσης ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι δεν θε επιβαρυνθεί ο δήμος για την κατασκευή του, αλλά ούτε οι πολίτες, καθώς πετύχαμε και τη χρηματοδότηση της εντελώς δωρεάν σύνδεσης των κατοικιών με το δίκτυο, γεγονός που απαλλάσσει τους συμπολίτες μας από σημαντική οικονομική επιβάρυνση.

Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι υλοποιούμε το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες μας, επιλύοντας σειρά συσσωρευμένων επί χρόνια θεμάτων, για το καλό της πόλης και των δημοτών.

Ευχαριστώ την ΕΥΔΑΠ και τα στελέχη της για την άριστη συνεργασία που έχουμε, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου αιρετούς, αλλά και τα στελέχη της Τεχνικής Διεύθυνσης του δήμου μας και της Διεύθυνσης Πολεοδομικών Εφαρμογών για ότι έκαναν για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Αναμένουμε να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία και σύντομα να έχουμε την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και την έναρξη κατασκευής του έργου».

Τελευταία Νέα