Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 02:38
Αρχική Αττική Νότια Προάστια Εξοικονόμηση ενέργειας με «έξυπνη» διαχείριση του οδοφωτισμού στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Εξοικονόμηση ενέργειας με «έξυπνη» διαχείριση του οδοφωτισμού στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

newsroom |

Η μείωση αυτή εκτιμάται από τη δημοτική αρχή ότι θα πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 20%, χωρίς να μειωθεί η φωτεινότητα στους δρόμους σε επίπεδο χαμηλότερο από το επιτρεπτό, για λόγους ασφάλειας

Σε εξοικονόμηση ενέργειας, που μπορεί να φτάσει από 20% έως 25%, στοχεύει ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης με παρέμβαση μέσω τηλεματικής στην ένταση του οδοφωτισμού.

Πιο συγκεκριμένα, με ένα «έξυπνο» σύστημα διαχείρισης που έχει εγκατασταθεί στον δήμο από το 2017 και μπορεί να προγραμματίσει τη μείωση στην ένταση των λαμπτήρων LED σταδιακά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, στο πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο του αστικού ιστού, εντός της αρμοδιότητάς του.

Η μείωση αυτή, όπως εκτιμάται από τη δημοτική αρχή, θα επιτύχει εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 20%, χωρίς να μειωθεί η φωτεινότητα στους δρόμους σε επίπεδο χαμηλότερο από το επιτρεπτό, για λόγους ασφάλειας.

Η τοποθέτηση του νέου δικτύου οδοφωτισμού με 6.000 σύγχρονους λαμπτήρες LED αύξησε σύμφωνα με μετρήσεις τη φωτεινότητα, κατά ποσοστό που κυμαίνεται από 120% έως 180%, με αποτέλεσμα η τελική φωτεινότητα στους δρόμους κατά την περίοδο που θα μειώνεται η ένταση για εξοικονόμηση ενέργειας, να είναι σημαντικά υψηλότερη απ’ ό,τι ήταν πριν την εγκατάσταση του νέου δικτύου.

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης επιχειρεί να συμβάλλει αποφασιστικά στη συνολική προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, μειώνοντας περαιτέρω την κατανάλωση, καθώς η εξοικονόμηση που έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια αγγίζει το 50% σε σχέση με παλαιότερα.

Τέλος, η δημοτική αρχή απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους της πόλης να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης, με την ορθή διαχείριση του οικιακού φωτισμού και των ηλεκτρικών συσκευών τους.

Τελευταία Νέα