Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023 | 11:35
Αρχική Αττική Έργα αισθητικής αναβάθμισης σε επτά γέφυρες από την Περιφέρεια Αττικής

Έργα αισθητικής αναβάθμισης σε επτά γέφυρες από την Περιφέρεια Αττικής

newsroom |

Τι περιλαμβάνουν οι εργασίες που θα διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο – Γ. Πατούλης: «Παράλληλα με την ασφάλεια, στις προτεραιότητές μας είναι και η αισθητική αναβάθμιση των οδικών υποδομών μας»

Ξεκίνησαν από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής τα έργα αισθητικής αναβάθμισης ενός σημαντικού μέρους του δικτύου γεφυρών, συνολικά επτά, του Λεκανοπεδίου.

Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών και αναμένεται να συμβάλει θεαματικά στη μεταμόρφωση της εικόνας των γεφυρών.

Η αισθητική αναβάθμιση, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, θα επιτευχθεί μέσω της εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων LED, τόσο μονοχρωματικών όσο και RGB, καθώς και του αναγκαίου εξοπλισμού/συσκευών διαχείρισης για την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Ο προσφερόμενος εξοπλισμός αναμένεται να έχει τη δυνατότητα υποστήριξης διαφορετικών προγραμμάτων για εναλλαγή του φωτισμού ανάλογα με την εποχή (π.χ. Χριστούγεννα, Εθνικές εορτές κλπ.).

Ειδικότερα το έργο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, σε πρώτη φάση θα αφορά τις παρακάτω γέφυρες:

Γέφυρα Α/Κ Πέτρου Ράλλη, Γέφυρα Α/Κ Ιεράς Οδού, Γέφυρα Α/Κ Λ. Αθηνών (Καβάλας).
Γέφυρα Α/Κ Λένορμαν/Εθνάρχου Μακαρίου.
Γέφυρα Α/Κ Δυραχίου/Κωνσταντινουπόλεως.
Γέφυρα Α/Κ Κωνσταντινουπόλεως.
Γέφυρα Α/Κ Σχιστού-Σκαραμαγκά.

Το έργο περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:

– Προμήθεια, εγκατάσταση ειδικών φωτιστικών νέας τεχνολογίας led, τόσο μονοχρωματικά όσο και RGB, με τα αναγκαία τροφοδοτικά λειτουργίας αυτών σε επτά γέφυρες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.

– Προμήθεια, εγκατάσταση εξοπλισμού τηλε-διαχείρισης/τήλε-προγραμματισμού των φωτιστικών, με σκοπό την απομακρυσμένη διαχείριση των προς εγκατάσταση φωτιστικών στοιχείων led.

– Πενταετή συντήρηση όλου του άνω εξοπλισμού.

Στη σύμβαση συμπεριλαμβάνονται και οι εργασίες της Η/Μ εγκατάστασης που είναι απαραίτητες για την τοποθέτηση των φωτιστικών. Στόχοι της παρέμβασης είναι:

– Η ανάδειξη κατασκευών μεγάλης κλίμακας και αισθητική αναβάθμιση των γεφυρών ειδικά, αλλά και του οδικού δικτύου γενικότερα.

– Ο περιορισμός του αριθμού των οδικών ατυχημάτων, τα οποία οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς φωτισμού.

– Αύξηση του αισθήματος ασφάλειας από τους χρήστες του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής.

– Οπτικό ενδιαφέρον στην περιοχή διέλευσης των οχημάτων και καλύτερος προσανατολισμός για τους οδηγούς τις νυχτερινές ώρες.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έναρξη των εργασιών, δήλωσε:

«Παράλληλα με την ασφάλεια, στις προτεραιότητές μας είναι και η αισθητική αναβάθμιση των οδικών υποδομών μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη προστασία των οδηγών αλλά και εξωραΐζουν τις υποδομές μας. Οι γέφυρες της Αττικής μας «ομορφαίνουν», η Αττική αλλάζει πρόσωπο».

Τελευταία Νέα