Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023 | 11:13
Αρχική Αττική Πειραιάς Αντίστροφη μέτρηση για την ακτοπλοϊκή επανασύνδεση Λεμεσού - Πειραιά

Αντίστροφη μέτρηση για την ακτοπλοϊκή επανασύνδεση Λεμεσού – Πειραιά

newsroom |

Πηγή video: Euronews

Την Κυριακή 19 Ιουνίου ξεκινά το πρώτο δρομολόγιο από το λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τον Πειραιά, μετά από 21 χρόνια

Έτοιμο να σαλπάρει για το παρθενικό του δρομολόγιο προς τον Πειραιά είναι το επιβατικό πλοίο M/V Daleela, το οποίο έχει αγκυροβολήσει από την Τετάρτη (15/6) στο λιμάνι της Λεμεσού. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, καθώς το εναρκτήριο ταξίδι της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης έχει καθοριστεί για την Κυριακή 19 Ιουνίου.

Στο παρθενικό δρομολόγιο θα ταξιδέψουν ο Κύπριος υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κυριάκος Κούσιος, οι υφυπουργοί, Σάββας Περδίος και Βασίλης Δημητριάδης, η υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη, βουλευτές από την Επιτροπή Μεταφορών της Κυπριακής Βουλής και ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης. Πριν από την αναχώρηση του πλοίου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στο λιμάνι Λεμεσού, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Αντίστοιχα, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή άφιξης του πλοίου, στον τερματικό σταθμό Β’ (Θεμιστοκλής) στο λιμάνι του Πειραιά, όπου μεταξύ άλλων το παρών θα δώσει και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Σημειώνεται ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου επιστρέφει μετά από 21 ολόκληρα χρόνια, με το ταξίδι να διαρκεί περίπου 30 ώρες.

Το Daleela ανακαινίστηκε στο Σουέζ και πέρασε από Σαλαμίνα και Πειραιά, με νέα επίπλωση και εξοπλισμό. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και μέχρι στιγμής έχουν κρατηθεί συνολικά 6.500 εισιτήρια επιβατών και 1.500 οχημάτων για τα καλοκαιρινά ταξίδια.

Το πλοίο, κατασκευής 1991, έχει άδεια για μεταφορά 270 επιβατών ανά ταξίδι, ενώ στη διάρκεια των 30 ωρών οι ταξιδιώτες θα μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες καζίνο, παιδότοπου και φυσικά των εστιατορίων όπου η τιμή για ένα πλήρες γεύμα δεν θα ξεπερνά τα 12 ευρώ ανά άτομο.

Διαβάστε επίσης: Στις 19 Ιουνίου το πρώτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Λεμεσός – Πειραιάς

Τελευταία Νέα