Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 | 12:05
ΑρχικήΠολιτικήΕπαφές του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία της Κύπρου

Επαφές του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία της Κύπρου

newsroom |

Ο Κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Ν. Παπαδόπουλο και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη

Την πάγια θέση της Ελλάδας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση του Κυπριακού είναι η κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των Εγγυήσεων και των δικαιωμάτων επέμβασης, καθώς και η πλήρης και ταχεία απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων από τη Μεγαλόνησο, επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης- αναφέρθηκε και στην επικείμενη πενταμερή συνάντηση στη Γενεύη, στα τέλη Απριλίου, επισημαίνοντας το διαρκές ενδιαφέρον της Ελλάδας για την Κύπρο και το Κυπριακό ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού, που δεσμεύει όλες τις πλευρές, είναι αυτό που ορίζουν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Αναστασιάδη

Νωρίτερα, το Κυπριακό βρέθηκε και στην ατζέντα τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του στενού και συνεχούς συντονισμού Αθήνας και Λευκωσίας σε όλα τα ζητήματα.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Αναστασιάδης συζήτησαν τις εξελίξεις ενόψει της άτυπης διάσκεψης 5+1 για το Κυπριακό, που έχει συγκαλέσει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στις 27-29 Απριλίου.

Επί τάπητος τέθηκε και η προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25-26 Μαρτίου.

Τελευταία Νέα