Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023 | 03:57
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Ελευσίνα: Άσκηση έκτακτης ανάγκης «Δήμητρα 2021» το Σάββατο 27 Νοεμβρίου

Ελευσίνα: Άσκηση έκτακτης ανάγκης «Δήμητρα 2021» το Σάββατο 27 Νοεμβρίου

newsroom |

Άσκηση ετοιμότητας το πρωί του Σαββάτου, στη διασταύρωση Σαρανταπόταμου – Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων

Άσκηση έκτακτης ανάγκης με την κωδική ονομασία «Δήμητρα 2021» θα πραγματοποιηθεί στην Ελευσίνα το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στη διασταύρωση Σαρανταπόταμου – Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου.

Η άσκηση ετοιμότητας διεξάγεται σε συνεργασία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και του Δήμου Ελευσίνας, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, τα οποία κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την προσεχή άσκηση, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Ελευσίνας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Για τη χρησιμότητα και ανάγκη συμμετοχής του Δήμου Ελευσίνας στην άσκηση «Δήμητρα 2021», ο δήμαρχος, Αργύρης Οικονόμου, αναφέρει:

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ο δήμος μας να λαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών. Με κάθε έκτακτο περιστατικό, είμαστε πάντα κατάλληλα προετοιμασμένοι και σε αγαστή συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία, για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων που έχουν πλήξει κατά καιρούς τον δήμο μας αλλά και τους όμορους δήμους. Από πλευράς μας, προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μαγούλα και παραμένουμε πάντα σε επαγρύπνηση για την έγκαιρη αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Στα αμέσως επόμενα σχέδιά μας και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του δήμου, είναι και η υλοποίηση αντίστοιχων ασκήσεων για αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων αλλά και βιομηχανικών ατυχημάτων».

Τελευταία Νέα