Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 17:18
Αρχική Πολιτική Εκλογές 2023 - ΥΠΕΣ: Η υποψηφιότητα του Γ. Κατρούγκαλου ισχύει κανονικά

Εκλογές 2023 – ΥΠΕΣ: Η υποψηφιότητα του Γ. Κατρούγκαλου ισχύει κανονικά

newsroom |

Βόρειος Τομέας Αθηνών: Το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου θα βρίσκεται κανονικά στα ψηφοδέλτια των εκλογών 2023 – Οι σταυροί στο όνομά του δεν θα ακυρώνουν το ψηφοδέλτιο

Η δήλωση απόσυρσης του Γιώργου Κατρούγκαλου από την εκλογική μάχη δεν επηρεάζει την εκλογική διαδικασία και τυχόν σταυροδοσία του δεν θα ακυρώσει το ψηφοδέλτιο, επισημαίνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Η υποψηφιότητα του κ. Κατρούγκαλου, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, «παραμένει σε ισχύ και η διαδικασία σταυροδοσίας στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής θα ακολουθηθεί κανονικά», ξεκαθαρίζει το ΥΠΕΣ.

Αντιθέτως, οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση θα καταστήσει το σύνολο του ψηφοδελτίου άκυρο, προσθέτει και υπενθυμίζει ότι οι εκλογείς ψηφίζουν αποκλειστικά με σταυρό (+) προτίμησης στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, μετά τη γνωστοποίηση απόσυρσης του Γιώργου Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Με αφορμή τη δημόσια δήλωση του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στον Βόρειο (Β1) Τομέα της Αθήνας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου περί απόσυρσής του από την εκλογική «μάχη», επισημαίνεται ότι αυτή ουδόλως επηρεάζει την εκλογική διαδικασία.

Η υποψηφιότητα του κ. Κατρούγκαλου παραμένει σε ισχύ και η διαδικασία σταυροδοσίας στις Βουλευτικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 θα ακολουθηθεί κανονικά. Τυχόν σταυροδοσία υπέρ του κ. Κατρούγκαλου δεν θα ακυρώσει το ψηφοδέλτιο.

Αντιθέτως, οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση θα καταστήσει το σύνολο του ψηφοδελτίου άκυρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογείς ψηφίζουν αποκλειστικά με σταυρό (+) προτίμησης στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου.

Τελευταία Νέα