Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 | 05:18
Αρχική Αττική Αθήνα Δήμος Ζωγράφου: Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου, Λεωνίδας Κουφός

Δήμος Ζωγράφου: Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου, Λεωνίδας Κουφός

newsroom |

Ο δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας, έκανε αποδεκτή την παραίτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου για την Πολιτική Προστασία, η οποία έρχεται μερικές ημέρες μετά τα προβλήματα που προκάλεσε στην πόλη η κακοκαιρία «Ελπίς»

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία στον Δήμο Ζωγράφου, Λεωνίδας Κουφός, υπέβαλε την παραίτησή του στον δήμαρχο Ζωγράφου Βασίλη Θώδα, ο οποίος με τη σειρά του την έκανε αποδεκτή.

Σημειώνεται ότι η παραίτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου για θέματα Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Ζωγράφου, έρχεται μερικές ημέρες μετά την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίς» και τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησαν στην πόλη η χιονόπτωση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά, η επιστολή παραίτησης του κ. Κουφού:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Με αφορμή τις επιπτώσεις της σφοδρής κακοκαιρίας “ΕΛΠΙΣ” στον Δήμο Ζωγράφου, σας ενημερώνω πως παρ’ ολες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο εμού του ιδίου ως Αντιδημάρχου – Συντονιστού (συνεπικουρούμενου και από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Μετικαρίδη και Βούρτση), όσο και του προσωπικού της Υπηρεσίας Καθαριότητος, Πρασίνου και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, καθυστέρησαν πέραν του δέοντος τόσο ο εκχιονισμός όσο και η απομάκρυνση των απορριμμάτων και λοιπών αποβλήτων.

Ευτυχώς οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας άνοιξαν έγκαιρα και με ασφάλεια. Σας έχω ήδη αναφέρει τους αντικειμενικούς λόγους της καθυστερήσεως επιστροφής μας στην κανονικότητα.

Πλέον αυτών όμως, ήταν ανθρώπινο να υπάρξουν και ορισμένες -άνευ προθέσεως- παραλείψεις μας στην υπερπροσπάθειά μας αυτή, για τις οποίες αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη, και ζητώ την κατανόηση και την συγγνώμη των δημοτών μας.

Μετά ταύτα, αναλαμβάνω προσωπικά την πολιτική ευθύνη για τις προαναφερθείσες καθυστερήσεις και τυχόν ολιγωρίες, και για λόγους προσωπικής και πολιτικής ευθιξίας, θέτω στην υμέτερη διάθεση την παραίτησή μου από την θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητος Πρασίνου και Μηχανολογικού Εξοπλισμού.

Μίας θέσεως, που παρ’ ότι εγνώριζα τις δυσκολίες αυτής, την ανέλαβα για να μην θεωρηθώ ρίψασπις. Είμαι στην διάθεσή σας για την ανάληψη οιασδήποτε θέσεως προσφοράς προς την πόλη μας.

Παρακαλώ για την ανάγνωση της παρούσης μου επιστολής στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με υπόληψη,

Λεωνίδας Γ. Κουφός».

Τελευταία Νέα