Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 | 13:23
Αρχική Υγεία Δήμος Μεγαρέων: Έναρξη λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού για την άνοια

Δήμος Μεγαρέων: Έναρξη λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού για την άνοια

newsroom |

Ποια άτομα μπορούν να έρχονται σε επαφή με το επιστημονικό προσωπικό και τις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού

Ο Δήμος Μεγαρέων σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την εταιρεία Alzheimer, προχώρησαν στη σύσταση και λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, προσφέροντας δράσεις πρόληψης για την άνοια στο ευρύ κοινό.

Το έργο αφορά στη δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για την άνοια στους δήμους της ελληνικής επικράτειας, ώστε να υποστηρίζονται και να εξυπηρετούνται άτομα με διαταραχή μνήμης και άνοια, καθώς και οι φροντιστές τους.

Ποιος μπορεί να έρθει σε επαφή με τον Συμβουλευτικό Σταθμό:

  • Άτομα που αντιμετωπίζουν διαταραχή μνήμης άνω των 65 ετών.
  • Άτομα άνω των 40 ετών, αν υπάρχει κληρονομικό οικογενειακό ιστορικό.
  • Μέλη των οικογενειών τους και φροντιστές αυτών.
  • Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης του προσερχόμενου ατόμου θα γίνεται με τη χρήση των νευροψυχολογικών δοκιμασιών από εκπαιδευόμενους επαγγελματίες υγείας του Δήμου Μεγαρέων, οι οποίοι στελεχώνουν τον Συμβουλευτικό Σταθμό.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός θα λειτουργεί κατόπιν ραντεβού στο ΚΕΠ Υγείας (Π. Γεωργακή 8,  2ος όροφος) – Τηλεφωνικά ραντεβού: 2296021012.

Τελευταία Νέα