Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 | 04:47
Αρχική Αττική Νότια Προάστια Δήμος Γλυφάδας: Παραδόθηκε το νέο βιοκλιματικό νηπιαγωγείο στην Τερψιθέα

Δήμος Γλυφάδας: Παραδόθηκε το νέο βιοκλιματικό νηπιαγωγείο στην Τερψιθέα

newsroom |

Γ. Παπανικολάου: «Το σύγχρονο αυτό σχολικό συγκρότημα στεγάζει έξι τμήματα νηπίων, λύνοντας ένα μεγάλο πρόβλημα στην Άνω Γλυφάδα»

Παραδόθηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ένα νέο βιοκλιματικό νηπιαγωγείο από τον Δήμο Γλυφάδας, στην περιοχή της Τερψιθέας, το οποίο έρχεται να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που είχαν δημιουργηθεί στην Άνω Γλυφάδα.

Το νέο σχολικό συγκρότημα βρίσκεται επί της οδού Αγίου Νεκταρίου και στεγάζει έξι τμήματα νηπίων.

«Είναι αυτές οι στιγμές που μας κάνουν να ξεχνάμε κόπους, δυσκολίες, εμπόδια. Η στιγμή σήμερα το πρωί (σ.σ. Δευτέρα) που το νέο νηπιαγωγείο της πόλης μας γέμισε με τα παιδικά χαμόγελα και φωνές. Ολοκαίνουργιο. Βιοκλιματικό. Παραμυθένιο. Αυτό είναι το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας και αυτό τους παραδώσαμε σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Το καινούργιο μας νηπιαγωγείο στην Τερψιθέα (επί της οδού Αγίου Νεκταρίου), χτίστηκε με πολύ κόπο, αλλά προπαντός με αγάπη και μεράκι. Το σύγχρονο αυτό σχολικό συγκρότημα στεγάζει έξι τμήματα νηπίων, λύνοντας ένα μεγάλο πρόβλημα στην Άνω Γλυφάδα. Καταργούμε έτσι παλιές εγκαταστάσεις νηπιαγωγείων σε ισόγεια πολυκατοικιών, ενώ χάρη στα φωτοβολταϊκά στη στέγη μηδενίσαμε ουσιαστικά το ενεργειακό κόστος».

Σημειώνεται ότι το σχολείο κατασκευάστηκε με δαπάνες του Δήμου Γλυφάδας σε έκταση που παραχωρήθηκε από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (διάδοχος φορέας του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων) και δήμαρχος Γ. Παπανικολάου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρό της ΚτΥπ Α.Ε. Τίμο Κατσίμπο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Γιάνναρη.

«Νιώθουμε περήφανοι γι’ αυτό το νέο υπέροχο δημιούργημα που παραδώσαμε στα παιδιά της πόλης μας. Η Γλυφάδα κατόρθωσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανταποκριθεί κατά τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στεγάσαμε όλα τα παιδιά σε σύγχρονα σχολεία. Συνεχίζουμε», τόνισε από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Περικλής Δορκοφίκης.

Τελευταία Νέα