Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 | 01:55
Αρχική City Stories Δήμος Χαλανδρίου: Δημιουργία Εθελοντικού Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας

Δήμος Χαλανδρίου: Δημιουργία Εθελοντικού Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας

newsroom |

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας θα οργανωθεί πάνω στα πρότυπα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας – Η διαδικασία και οι λεπτομέρειες για τους ενδιαφερόμενους πολίτες

Σε μία περίοδο που η κλιματική κρίση αλλά και η ανθρώπινη – τεχνολογική παρέμβαση έχουν επιφέρει ανυπολόγιστες καταστροφές και στη χώρα μας, η εθελοντική προσφορά για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής χαρακτηρίζεται αναγκαία όσο ποτέ.

Ο Δήμος Χαλανδρίου γνωστοποίησε ότι στηρίζει τη δημιουργία Εθελοντικού Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος θα δραστηριοποιηθεί στην άμεση αντιμετώπιση των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, στην ευαισθητοποίηση του κοινού και τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης στις νεότερες γενιές, στην αρωγή προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας μετά από κάθε φυσική ή μη καταστροφή και στην προστασία της ζωής και των περιουσιών, σε περιπτώσεις πυρκαγιών, πλημμυρών, σεισμών, δυστυχημάτων και χιονοπτώσεων.

Όπως τονίζεται, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας θα οργανωθεί πάνω στα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, βάσει των ισχυόντων νόμων και θα λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς.

Ο Δήμος Χαλανδρίου απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες και κατοίκους της πόλης, προκειμένου να «αγκαλιάσουν» αυτό το εγχείρημα και να συμβάλλουν, με όποιον τρόπο επιθυμούν και μπορούν, σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

«Είναι η στιγμή που έννοιες και αξίες όπως η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η συλλογικότητα και η οικολογική συνείδηση μπορούν και οφείλουν να μας ευαισθητοποιήσουν και να μας κινητοποιήσουν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:

Τηλέφωνο: 6977624949 (αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών & Aθλητισμού, Χάρης Μαυρουδής)

Email: ant.sports@halandri.gr

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, πατήστε ΕΔΩ.

Τελευταία Νέα