Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 | 01:11
Αρχική City Stories BBB App: Νέα ψηφιακή εφαρμογή από τον Δήμο Βάρης - Βούλας -...

BBB App: Νέα ψηφιακή εφαρμογή από τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

newsroom |

Το νέο ολοκληρωμένο ΒΒΒ App φέρνει όλες τις υπηρεσίες του δήμου στο κινητό των δημοτών και κατοίκων της περιοχής

Σε ένα καθοριστικό βήμα εκσυγχρονισμού των δημοτικών υπηρεσιών του προχώρησε ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, με γνώμονα -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- την άμεση εξυπηρέτηση του δημότη και επισκέπτη του δήμου με τρόπο διαφανή, μετρήσιμο και ανιχνεύσιμο, τη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής στον δήμο και την εγκαθίδρυση αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ δήμου και πολιτών.

Το νέο BBB App, το πρώτο ολοκληρωμένο City App της χώρας, όπως τονίζεται, επιτρέπει στους πολίτες να έχουν πρόσβαση στις εκατοντάδες ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης μέσα από μία ενιαία εφαρμογή για «έξυπνες» κινητές συσκευές.

Παράλληλα, «επιτρέπει στη δημοτική αρχή και τις δημοτικές υπηρεσίες να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα των ζητημάτων της πόλης και των αναγκών των δημοτών, να επικοινωνούν άμεσα με τους δημότες και να λαμβάνουν την άποψή τους για σημαντικά θέματα, καθώς και να προγραμματίζουν καλύτερα τις εργασίες τους βελτιώνοντας έτσι την ανταπόκρισή τους προς τους πολίτες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το BBB App είναι διαθέσιμο δωρεάν για συσκευές με λογισμικό iOS και Android και προσφέρει στους πολίτες μια συνεχώς αναπτυσσόμενη λίστα δυνατοτήτων, όπως:

– Να πλοηγούνται γρήγορα στις εκατοντάδες ψηφιακές υπηρεσίες του δήμου.

– Να υποβάλλουν αιτήματα καθημερινότητας για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία της πόλης (όπως π.χ. θέματα καθαριότητας και σκουπιδιών, θέματα ηλεκτροφωτισμού, οδοστρώματος, κ.ά., μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν την δημοτική συνδρομή).

– Να λαμβάνουν ζωντανή ενημέρωση στο κινητό τους τηλέφωνο για την πορεία επίλυσης του αιτήματός τους, μέχρι και την οριστική του διευθέτηση.

– Να υποβάλλουν αιτήσεις για την έκδοση ψηφιακών βεβαιώσεων & πιστοποιητικών (του Ληξιαρχείου & Δημοτολογίου, της Οικονομικής Υπηρεσίας, της Πολεοδομίας, του Πρωτοκόλλου).

– Να λαμβάνουν απευθείας στο κινητό τους νέα, σημαντικές ανακοινώσεις και εκδηλώσεις του δήμου.

– Να διαβάζουν επικαιροποιημένους όλους τους οδηγούς της Πολιτικής Προστασίας.

– Να λαμβάνουν μέρος σε σύντομες δημοσκοπήσεις για σημαντικά θέματα της πόλης μας.

– Να ενημερώνονται για τα θέματα της Κινητικότητας, της Παιδείας, της Ανακύκλωσης και του Τουρισμού στον δήμο.

– Να έχουν πρόσβαση σε σημεία ενδιαφέροντος, χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το BBB App αναδεικνύεται σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη-επισκέπτη και έναν σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι δημοτικές υπηρεσίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη.

«Η νέα δημοτική εφαρμογή θα εξελίσσεται διαρκώς προσθέτοντας νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και δυνατότητες, με στόχο να ενσωματώσει όλες τις υφιστάμενες και μελλοντικές ψηφιακές καινοτομίες του Δήμου», επισημαίνεται στη σχετική ενημερωτική ανακοίνωση του δήμου.

Με αφορμή τη λειτουργία του BBB App ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε: «O δήμος μας προχωρά σε ακόμα μία καινοτομία, η οποία είμαστε βέβαιοι πως θα αναβαθμίσει σημαντικά το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά οι δημοτικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των δημοτών. Το BBB App φέρνει όλες τις ψηφιακές μας υπηρεσίες στο κινητό του πολίτη, διευκολύνοντας όσους ζουν, εργάζονται ή επισκέπτονται τον δήμο μας. Όραμα και στόχος μας είναι να απλοποιήσουμε την πρόσβαση στις υπηρεσίες αλλά και να βελτιώσουμε τη διάδραση μεταξύ δήμου και πολιτών, έχοντας πλέον στα χέρια μας μια ενιαία εφαρμογή για όλα όσα χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας».

Τελευταία Νέα