Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023 | 05:11
Αρχική Αττική Αποζημιώσεις από τους Δήμους Βριλησσίων και Ζωγράφου για ζημιές οχημάτων λόγω πτώσης...

Αποζημιώσεις από τους Δήμους Βριλησσίων και Ζωγράφου για ζημιές οχημάτων λόγω πτώσης δέντρων

newsroom |

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες, προκειμένου να καταβληθεί από τους δύο δήμους η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες των οχημάτων

Τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που υπέστησαν ζημιές από πτώσεις δέντρων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς» που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες την Αττική, θα αποζημιώσουν όπως γνωστοποίησαν οι Δήμοι Βριλησσίων και Ζωγράφου.

Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη (27/1), σε αντίστοιχη ενημέρωση προέβησαν οι Δήμοι Αθηναίων και Γλυφάδας, σχετικά με την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων υπέστησαν υλικές ζημιές από πτώσεις δέντρων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Βριλησσίων:

Ο Δήμος Βριλησσίων καλεί τους πολίτες, που υπέστησαν υλικές ζημιές από πτώση δέντρων, που βρίσκονταν σε κοινόχρηστους χώρους, κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς χιονόπτωσης, να υποβάλουν αίτημα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας https://aitiseis.menoumespiti-vrilissia.gr/sadv στην ιστοσελίδα του Δήμου Βριλησσίων, με αναγραφή στοιχείων επικοινωνίας του αιτούντα (σταθερό/κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση email), αναφορά στον χρόνο, τον τόπο, τον τρόπο πρόκλησης της ζημίας, στις επελθούσες ζημιές και με αίτημα για αποζημίωση για τη θετική ζημία, που υπέστησαν, προκειμένου ο Δήμος να τους αποζημιώσει.

Προϋποθέσεις:

Προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της θετικής ζημιάς (είτε σε όχημα νόμιμα σταθμευμένο σε δημοτικό χώρο είτε σε χώρους μονοκατοικιών/πολυκατοικιών) είναι:

α) η ζημία να οφείλεται σε πτώση δέντρου, που είναι φυτεμένο σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο,

β) η πρόκληση της ζημίας να αποδεικνύεται από δημόσιο έγγραφο (έκθεση βεβαιώσεως από το Βιβλίο Συμβάντων της Τροχαίας ή Απόσπασμα Ημερήσιου Δελτίου Οχήματος της Άμεσης Δράσης ή Βεβαίωση της Π.Υ. ή Βεβαίωση από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων) και

γ) η ζημία δεν μπορεί να αποζημιωθεί από ασφαλιστική εταιρεία ή από άλλη πηγή.

Μετά την παραλαβή της αίτησης, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου θα επικοινωνήσουν με τον αιτούντα για να τον ενημερώσουν για τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας έδωσε εντολή στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες να δώσουν βάρος στις αιτήσεις αποζημίωσης που θα καταθέσουν δημότες για φθορές που υπέστησαν τα οχήματα τους, από δέντρα ή κλαδιά που έπεσαν λόγω της κακοκαιρίας.

Στην περίπτωση πρόκλησης βλαβών σε σταθμευμένο όχημα από πτώση δέντρου σε κοινόχρηστο χώρο, για βλάβες που δεν καλύπτονται από την ασφαλιστική εταιρία του ιδιοκτήτη, θα πρέπει να ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

1. Φωτογραφίες από το σημείο του ατυχήματος και τη βλάβη που έχει προκληθεί στο όχημα (να είναι εμφανείς οι πινακίδες του οχήματος).

2. Γραπτή εκτίμηση κόστους επισκευής από συνεργείο.

3. Αντίγραφο καλύψεων ασφαλιστήριου συμβολαίου.

4. Κατάθεση αίτησης στον Δήμο Ζωγράφου, στο πρωτόκολλο, με όλα τα σχετικά έγγραφα και φωτογραφίες που να αποδεικνύουν το συμβάν.

Τελευταία Νέα