Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 | 09:54
Αρχική Αττική Απεργιακό «λουκέτο» στη χώρα - Διαδηλώσεις κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου

Απεργιακό «λουκέτο» στη χώρα – Διαδηλώσεις κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου

newsroom |

Μαζικές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις – Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου 16.500 άτομα συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας 

Απεργιακό «λουκέτο» σήμερα στη χώρα με τα συνδικάτα να διαδηλώνουν σε όλες τις πόλεις ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοραή και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αλλά και στην πλατεία Κλαυθμώνος για την πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με τους υπολογισμούς των συνδικάτων, να κάνουν λόγο για πάνω από 22.000 διαδηλωτές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η σημερινή συγκέντρωση πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, παρά τη σχεδόν καθολική απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ενώ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Παρών στις διαδηλώσεις και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Τα συνδικάτα, δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ζητώντας την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 16.500 άτομα συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, με μαζικότερη όλων αυτή του ΠΑΜΕ με περίπου 11.000 άτομα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΓΑΔΑ στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, οι παρακάτω συναθροίσεις-πορείες:

1. Την 10.00 ώρα, με πρωτοβουλία του ΠΑ.Μ.Ε. πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (11.000) περίπου ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι συγκεντρωμένοι πορεύθηκαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου στο Σύνταγμα, όπου παρέμειναν μέχρι την 12.30 ώρα, οπότε και αποχώρησαν.

2. Την 10.30 ώρα, με πρωτοβουλία διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (1.500) περίπου ατόμων στα Χαυτεία. Οι συγκεντρωμένοι πορεύθηκαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου στο Σύνταγμα και επέστρεψαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου η πορεία ολοκληρώθηκε την 14.00 ώρα.

3. Την 11.00 ώρα, με πρωτοβουλία της Γ.Σ.Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (4.000) περίπου ατόμων στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Οι συγκεντρωμένοι πορεύθηκαν μέσω της οδού Σταδίου στο Σύνταγμα και σταδιακά μέσω της οδού Πανεπιστημίου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου η πορεία ολοκληρώθηκε την 13.30 ώρα.

Στο διάστημα των συγκεντρώσεων-πορειών, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πλατείας Συντάγματος, Βασ. Αμαλίας και Βασ. Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

Πηγή: “ΑΘΗΝΑ 9,84”

Τελευταία Νέα