Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 | 00:48
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στον οικιστικό ιστό Ασπροπύργου

Απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στον οικιστικό ιστό Ασπροπύργου

newsroom |

Με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής θα απαγορεύεται πλέον η διέλευση βαρέων οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων, στον Ασπρόπυργο και στο τμήμα της οδού Μεγαρίδος (εντός του σχεδίου πόλεως) από τη Λεωφ. Δημοκρατίας (σιντριβάνι) έως την οδό Ελ. Βενιζέλου (κόμβος Νεκροταφείου)

Λύση σε ένα σοβαρό και χρονίζον ζήτημα οδικής ασφάλειας επιχειρείται να δοθεί από την Περιφέρεια Αττικής, με ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, για απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων σε κομβικά σημεία του Ασπροπύργου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αιτημάτων των κατοίκων της πόλης και του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, με τη σύμφωνη γνώμη του τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής, προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, και αποφασίζει σχετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Έτσι, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, θα απαγορεύεται πλέον η διέλευση βαρέων οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της οδού Μεγαρίδος (εντός του σχεδίου πόλεως) από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας (σιντριβάνι) έως την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (κόμβος Νεκροταφείου), στον Δήμο Ασπροπύργου.

Όπως διευκρινίζεται, η παράλληλη εκτροπή των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, των οποίων η διέλευση θα απαγορεύεται, έπειτα και από τις απαραίτητες ενέργειες που υπάγονται σε αρμοδιότητες του Δήμου Ασπροπύργου, θα γίνει στις οδούς Γ. Παπανδρέου και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ανέφερε σχετικά:

«Με την απόφαση που λαμβάνει σε προσεχή συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, δίνουμε λύση σε ένα μείζον θέμα οδικής ασφάλειας, την πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής και του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Με την απαγόρευση διέλευσης των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο κομβικό κομμάτι από το σιντριβάνι και την είσοδο στον οικιστικό ιστό του Ασπροπύργου, μειώνεται ο κυκλοφοριακός όπως και ο περιβαλλοντικός φόρτος, αυξάνεται η ορατότητα κατά την οδήγηση, και το κυριότερο, αποφεύγεται ο κίνδυνος ατυχημάτων».

Τελευταία Νέα