Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2026 | 10:13
ΑρχικήΑττικήΑνατολική ΑττικήΥπό έλεγχο η φωτιά στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου - Πολύ υψηλός κίνδυνος...

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα στην Αττική

newsroom |

Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι αρμόδιες αρχές, υπό την απειλή εκδήλωσης πυρκαγιών στο Λεκανοπέδιο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα, Κυριακή, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα και παρότι υπήρχαν κοντά διάσπαρτες κατοικίες, αυτές δεν απειλήθηκαν. Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα σε πέντε Περιφέρειες

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) και για αύριο, Δευτέρα 18 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε πέντε περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και η Αττική.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής περιφέρειες:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Βοιωτίας, Π.Ε. Εύβοιας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (Π.Ε. Κορινθίας, Π.Ε. Αργολίδας, Π.Ε. Λακωνίας)

Περιφέρεια Κρήτης

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Π.Ε. Λέσβου, Π.Ε. Χίου, Π.Ε. Σάμου, Π.Ε. Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τελευταία Νέα