Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 02:04
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Μέγαρα: Συναυλία-αφιέρωμα για τον Μίκη Θεοδωράκη - Βραβεύθηκε ο πρώην δήμαρχος Χρ....

Μέγαρα: Συναυλία-αφιέρωμα για τον Μίκη Θεοδωράκη – Βραβεύθηκε ο πρώην δήμαρχος Χρ. Σύρκος

newsroom |

Οι κάτοικοι των Μεγάρων κατέκλυσαν το ανοικτό θεατράκι στην πλατεία του Άη Γιάννη Χορευταρά, απολαμβάνοντας τον Δημήτρη Μπάση και άλλους καλλιτέχνες που μελοποίησαν έργα του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη

Μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στην πλατεία του Άη Γιάννη Χορευταρά στα Μέγαρα.

Το μουσικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη ερμήνευσαν η ορχήστρα μουσικών «Μίκης Θεοδωράκης», με τον Δημήτρη Μπάση, τον Παναγιώτη Πετράκη, την Μπέττυ Χαρλαύτη και τον Άγγελο Θεοδωράκη, που ταξίδεψε το πλήθος των παρευρισκομένων σε πολύ γνωστές και συνυφασμένες με την ιστορία της πατρίδας μας μελωδίες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε με τη βοήθεια του Δήμου Μεγαρέων, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος τίμησε τον πρώην δήμαρχο Μεγαρέων Χρυσόστομο Δ. Σύρκο για την προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση, με αφορμή ότι είχε εισηγηθεί και επί Δημαρχείας του και είχε τιμηθεί ως επίτιμος δημότης Μεγάρων ο Μίκης Θεοδωράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συναυλία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας, ο γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας, ο γραμματέας της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος και ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης.

«Ζήσαμε μια πολύ συγκινητική βραδιά, όπου η ποίηση και η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη ζωντάνεψαν χάρη στις εξαιρετικές ερμηνείες της ορχήστρας και των ερμηνευτών, τους οποίους και ευχαριστώ. Ως Περιφέρεια Αττικής, τιμούμε τον μεγάλο Έλληνα και παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, κρατώντας άσβεστη τη μνήμη του», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος και πρόσθεσε:

«Σε αυτή τη βραδιά, θα ήταν παράλειψή μου να μην τιμήσω τον πρώην δήμαρχο Μεγαρέων, Χρυσόστομο Δ. Σύρκο, έναν άνθρωπο που δίπλα από το όνομά του γράφονται οι λέξεις «ήθος, εντιμότητα, εργατικότητα», ο οποίος εισηγήθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων ανακήρυξε τον Μίκη Θεοδωράκη επίτιμο δημότη Μεγαρέων».

Τελευταία Νέα