Τα δέντρα και τα κλαδιά που μαζεύτηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, τεμαχίζονται και θα διανεμηθούν δωρεάν ως ξυλεία στους δημότες και κατοίκους της πόλης
Η πρόσφατη κακοκαιρία και χιονόπτωση άφησε πίσω της πολλά σπασμένα δέντρα και κλαδιά σε όλη την Αττική και στα νότια προάστια, ωστόσο ο Δήμος Γλυφάδας δεν αφήνει τίποτα ανεκμετάλλευτο. Έτσι, με πρωτοβουλία του δημάρχου, Γιώργου Παπανικολάου, όλα τα σπασμένα δέντρα και κλαδιά ήδη τεμαχίζονται προκειμένου να διανεμηθούν στους κατοίκους της πόλης για να τους ζεστάνουν τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
«Τι να κάνουμε με τα πολλά δέντρα και κλαδιά που μαζέψαμε από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Γλυφάδας, αφού τα έριξε η σφοδρή κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας; Αντί, λοιπόν, να τα πετάξουμε σε έναν τεμαχιστή, επιλέγουμε την πιο ουσιαστική και χρήσιμη λύση: Όλα τα δέντρα και κλαδιά ήδη τεμαχίζονται με ευθύνη του δήμου μας και θα διανεμηθούν δωρεάν ως ξυλεία στους δημότες και κατοίκους της πόλης μας, για να ζεστάνουν τα σπίτια τους τις πολλές κρύες ημέρες που έχει ακόμα αυτός ο χειμώνας», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου.
Όπως διευκρινίζεται, όποιος δημότης ή κάτοικος της Γλυφάδας επιθυμεί να πάρει δωρεάν ξύλα, θα πρέπει να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα https://www.glyfada.gr/index.php/home/freewood και στη συνέχεια θα επικοινωνούν μαζί του οι υπεύθυνοι του Δήμου Γλυφάδας, για να λάβει οδηγίες πώς θα παραλάβει τα ξύλα που θα φορτωθούν στο πορτ-μπαγκάζ ενός επιβατικού αυτοκινήτου.
Τα ξύλα θα διανέμονται μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, ωστόσο σύμφωνα με τον δήμαρχο Γλυφάδας, «το σχέδιο που βάλαμε μπροστά θα συνεχιστεί, με νέες διανομές, όταν έχουμε επαρκείς ποσότητες από όλα τα κλαδέματα που συγκεντρώνουμε καθημερινά απ’ όλη τη Γλυφάδα».

