Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 | 08:35
Αρχική Αττική Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Παιανία, Ασπρόπυργο και Σαλαμίνα

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Παιανία, Ασπρόπυργο και Σαλαμίνα

newsroom |

Μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από το πρωί της Κυριακής – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών (κατηγορία κινδύνου 4) στην Αττική και σε ακόμα τέσσερις περιφέρειες της χώρας

Δύσκολη προμηνύεται η σημερινή μέρα στην Αττική και σε τέσσερις ακόμα περιφέρειες της χώρας καθώς σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4).

Ήδη, από το μεσημέρι και μετά έχουν ξεσπάσει τρεις πυρκαγιές στην Περιφέρεια Αττικής, με πιο σοβαρή αυτή σε χορτολιβαδική έκταση, επί της οδού Αμπελώνος, στην Παιανία.

Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων περιόρισε τη φωτιά, με αποτέλεσμα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η πυρκαγιά να τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα και σε οικοπεδικό χώρο στον Ασπρόπυργο, δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, ωστόσο και εκεί η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής στάθηκε κρίσιμη προκειμένου η φωτιά που έκαιγε ξερόχορτα (σ.σ. το οικόπεδο δεν είχε καθαριστεί) να μην επεκταθεί μέσα στην κατοικημένη περιοχή.

Τέλος, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική και για φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γιάλα Σαλαμίνας. Στο σημείο της πυρκαγιάς, που ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο, επιχείρησαν πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ συνδρομή υπήρξε και από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σαλαμίνας. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε παρακείμενες κατοικίες.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών την Κυριακή – Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία

Τελευταία Νέα