Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 00:51
Αρχική Αττική Ανατολική Αττική Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κορωπί

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κορωπί

newsroom |

Δ. Κιούσης, δήμαρχος Κρωπίας: «Είμαστε κοντά στη διαλεύκανση και άλλων περιστατικών που συνδέονται με τη σημερινή πυρκαγιά»

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης, σε χαμηλή βλάστηση στο Κορωπί.

Πιο συγκεκριμένα, η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 12 το μεσημέρι στην περιοχή της Βόκας Κορωπίου (οδοί Απόλλωνος, Αρτεμισίου, Γ. Αν. Θεοχάρη) με κατεύθυνση την ορεινή περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και ΟΤΑ, δίνοντας προτεραιότητα στις διάσπαρτες κατοικίες και στην αποτροπή εξέλιξης προς την ορεινή δασική περιοχή Άγιος Νικόλαος. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Το πύρινο μέτωπο οριοθετήθηκε στις 12:30 και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 13:20, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις η φωτιά κατέκαψε χαμηλή βλάστηση έκτασης 20-25 στρεμμάτων.

Ο δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, σε δήλωσή αφού συνεχάρη τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας, της Εθελοντικής Ομάδας (ΕΟΔΚ) και τους κατοίκους της περιοχής που με αυτοθυσία περιόρισαν την έκταση της πυρκαγιάς και απέτρεψαν τα χειρότερα, ανέφερε: «Η έρευνα του ανακριτικού σώματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως με διαβεβαίωσαν, θα φτάσει σε βάθος για τα αίτια πρόκλησης αυτής της πυρκαγιάς. Το μόνο που θέλω να δηλώσω αυτή την ώρα είναι ότι είμαστε κοντά στη διαλεύκανση και άλλων περιστατικών που συνδέονται με τη σημερινή πυρκαγιά».

Τελευταία Νέα