Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 | 02:33
ΑρχικήΑττικήΝότια Προάστια«Ξεκόλλησε» η κατασκευή του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου Νέας Σμύρνης

«Ξεκόλλησε» η κατασκευή του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου Νέας Σμύρνης

newsroom |

Επανεκκίνησαν οι εργασίες και συνεχίζεται απρόσκοπτα η ανέγερση του βιοκλιματικού κλειστού γυμναστηρίου Νέας Σμύρνης, ιστορικής έδρας της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου, όπως ενημέρωσε η Περιφέρεια Αττικής

Επανάρχισαν οι εργασίες για την ανέγερση του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου της Νέας Σμύρνης, όπως ενημέρωσε σχετικά η Περιφέρεια Αττικής.

Το συγκεκριμένο έργο ήταν «κολλημένο» για δύο χρόνια και -όπως διαβεβαιώνει η σημερινή περιφερειακή αρχή- πλέον η κατασκευή του συνεχίζεται απρόσκοπτα καθώς βρέθηκαν οι λύσεις που απαιτούνταν, ώστε τα έργα να προχωρήσουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει και να ολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος των δύο ετών.

Η κατασκευή του βιοκλιματικού κλειστού γυμναστηρίου, ιστορικής έδρας της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου, χρηματοδοτείται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 21.800.000 ευρώ. Το έργο, που είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής (περιφερειάρχης Ρένα Δούρου), σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας «είχε σταματήσει εξαιτίας ελλείψεων στον σχεδιασμό, ενώ προέκυψαν επιπλέον προβλήματα μετά από απαιτήσεις του αναδόχου. Ο ελλειμματικός προϋπολογισμός, η έλλειψη μελετών εφαρμογής, η λάθος άδεια δόμησης και η κατάληψη του χώρου κατασκευής, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που χρειάστηκε να διαχειριστεί η τωρινή διοίκηση της Περιφέρειας».

Το νέο Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο κατασκευάζεται επί των οδών Αρτάκης και Εθνικής Στέγης, στη θέση του παλιού κλειστού γυμναστηρίου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο, πολλαπλών χρήσεων, με χωρητικότητα 3.514 θέσεων, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτόνομη ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του. Θα διαθέτει επίσης όσες θέσεις εγκατάστασης εναλλακτικών συστημάτων ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και ψύξης, κρίνονται απαραίτητες. Ο συνδυασμός της ενεργειακής κάλυψης με τη βιοκλιματική αντιμετώπιση των συστημάτων δόμησης θα προβάλλει την αποδοτικότητα των λειτουργιών του κτηρίου, όχι μόνο στα αθλητικά, αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχετική εξέλιξη και αναφέρθηκε στην προσωπική βούληση, αλλά και των στελεχών της Περιφέρειας, παρά τα όποια προσκόμματα, να κατασκευαστεί το έργο. «Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία όλες τις δυσκολίες και πλέον είμαστε κοντά περισσότερο από ποτέ άλλοτε, στην κατασκευή ενός σημαντικού αθλητικού κέντρου για τον κόσμο της Νέας Σμύρνης και τους κατοίκους της», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Η βούλησή μας να γίνει το έργο ήταν από την αρχή ξεκάθαρη και σαφής. Παρά τις συνεχείς δυσκολίες, συνεχίσαμε ακάθεκτοι να στηρίζουμε το έργο, ενώ καλύψαμε και επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες που προέκυψαν, προκειμένου να αποσοβήσουμε και τον κίνδυνο να σταματήσει πάλι».

Καταλήγοντας ο κ. Πατούλης υπογράμμισε: «Θα αποτελεί ένα κόσμημα για τον Δήμο Νέας Σμύρνης και θα είναι στη διάθεση των κατοίκων και των αθλητικών συλλόγων, λειτουργώντας ως αθλητικό κέντρο, αλλά και ως κέντρο πολιτισμού».

 Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
 Ακολουθήστε μας στο Twitter
 Ακολουθήστε μας στο Instagram

Τελευταία Νέα