Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 16:36
Αρχική Αττική Ξεκινούν απόψε οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο Κηφισού

Ξεκινούν απόψε οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο Κηφισού

newsroom |

Μέσα στον Ιούλιο η ολοκλήρωση των έργων από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, σε ποσοστό 50% – Το επόμενο διάστημα ασφαλτοστρώσεις σε Συγγρού, Β. Σοφίας και Πειραιώς

Από σήμερα το βράδυ, Τετάρτη 5 Ιουλίου, ξεκινούν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στη Λεωφόρο Κηφισού από την Περιφέρεια Αττικής.

Τα έργα θα πραγματοποιηθούν από την Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση ‐ Βελτίωση οδοστρώματος, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης των οδικών αξόνων της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. & της Λ. Κηφισού και των προσβάσεων του, στα όρια αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής».

Όπως διευκρινίζεται, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός διαστήματος ενός μηνός και θα πραγματοποιούνται κατά τις νυχτερινές ώρες, στην κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισού από το ύψος της οδού Αχαρνών προς Πειραιά, χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι η επιφάνεια που θα καλύψουν τα έργα αγγίζει τα 60.000 τ.μ.

Η ασφαλτόστρωση του Κηφισού, αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ήδη ασφαλτοστρωθεί ένα μεγάλο τμήμα και έχει φωταγωγηθεί με Led φωτισμό όλος ο αυτοκινητόδρομος καθώς και οι ανισόπεδοι κόμβοι, από Δυρραχίου μέχρι Πέτρου Ράλλη.

Η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου γίνεται βάσει του βαθμό φθοράς των οδοστρωμάτων και το επόμενο χρονικό διάστημα ακολουθεί η βελτίωση του ασφαλτοτάπητα στη Λεωφόρο Συγγρού, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και στην οδό Πειραιώς.

Η Περιφέρεια Αττικής ζητά την κατανόηση των οδηγών και συστήνει την ιδιαίτερη προσοχή τους, στο να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων, ρυθμίζοντας την ταχύτητα του οχήματός τους με βάση τις επικρατούσες συνθήκες.

Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει σχετικά:

«Μετά από δεκαετίες γίνονται έργα που προασπίζουν τη ζωή των πολιτών. Εμείς, με  συγκεκριμένα και στοχευμένα έργα, αξιοποιώντας και καινοτόμα εργαλεία θα συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας. Η αξία της ζωής παραμένει για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».

 Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
 Ακολουθήστε μας στο Twitter
 Ακολουθήστε μας στο Instagram

Τελευταία Νέα