Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 | 11:36
ΑρχικήΑττικήΔυτική ΑττικήΞεκινά το έργο αναβάθμισης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στη Μάνδρα

Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στη Μάνδρα

newsroom |

Αντικαθίσταται το πεπαλαιωμένο από σωλήνες αμιάντου και ανεπαρκούς -λόγω προβλημάτων πολλαπλών φθορών και μακροχρόνιας λειτουργίας- εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Υπογράφηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου για την αναβάθμιση εσωτερικού δικτύου διανομής πόσιμου νερού της πόλης της Μάνδρας.

Το έργο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ περίπου, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις σε υποδομή που υλοποιείται στην περιοχή.

Το έργο αφορά την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης. Ειδικότερα, προβλέπεται η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου από σωλήνες αμιάντου και ανεπαρκούς λόγω προβλημάτων πολλαπλών φθορών και μακροχρόνιας λειτουργίας εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του δήμου, με νέους αγωγούς σύγχρονων προδιαγραφών τρίτης γενιάς, κατάλληλων για μεταφορά και διανομή πόσιμου νερού.

Ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος, μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Με προγραμματισμό, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, από τη δημοτική αρχή και τα στελέχη του δήμου, προχωράμε στην υλοποίηση καίριων έργων για τον δήμο μας. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, υλοποιώντας παρεμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ. Η αντικατάσταση και αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης αποσκοπεί στην ασφαλή μεταφορά του νερού, αλλά και στην προστασία της υγείας των συνδημοτών μας. Επιπλέον, καταφέραμε, αφού καταθέσαμε μελέτη, την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης στους οικισμούς του δήμου μας, με σκοπό την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού για όλους».

Όπως σημειώνεται, με την υλοποίηση της πράξης αναμένεται να εξασφαλιστεί επαρκής παροχή νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στις υποδομές εξαγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και διανομής, ενώ η εξοικονόμηση πόσιμου νερού που θα επιτευχθεί, θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

• Ακολουθήστε το attica24 σε FacebookTwitterInstagram και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα