Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 | 18:05
Αρχική Πολιτική Βύρωνας: Κατάληψη από αντιεξουσιαστές στο δημαρχείο πριν την ομιλία Θεοδωρικάκου – «Πυρά»...

Βύρωνας: Κατάληψη από αντιεξουσιαστές στο δημαρχείο πριν την ομιλία Θεοδωρικάκου – «Πυρά» της ΝΔ στον δήμαρχο

newsroom |

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Ντροπή οι ανεύθυνες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του δημάρχου Βύρωνα» – Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοινώσεων

Πολιτική εκδήλωση στο δημαρχείο Βύρωνα με ομιλητή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, είχε προγραμματιστεί από την Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. το απόγευμα της Τετάρτης, ωστόσο εξαιτίας κατάληψης του χώρου από ομάδα αντιεξουσιαστών, η εκδήλωση ματαιώθηκε και μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο.

Η κατάληψη στο δημαρχείο Βύρωνα πραγματοποιείται από τη «Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη», ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη και στόχος ήταν η ματαίωση της εκδήλωσης με ομιλητή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Η παραπάνω εξέλιξη πυροδότησε πολιτική κόντρα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ δριμύ κατηγορώ προς τον δήμαρχο Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, εξαπέλυσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Κανείς δεν μπορεί να βάλει φραγμό στην ελεύθερη πολιτική έκφραση στην πατρίδα μας! Είμαστε δημοκρατική κοινωνία και είμαστε η πλειοψηφία. Ντροπή για τον Βύρωνα οι ανεύθυνες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του δημάρχου του», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Βύρωνα έχει προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα πολιτική συγκέντρωση στον χώρο του δημαρχείου της πόλης με ομιλητή τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κατωπόδης, ενώ είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση του χώρου στην ΝΔ, έχει βαριά ευθύνη για ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά καθώς τώρα δεν επιτρέπει ουσιαστικά την διεξαγωγή της συγκέντρωσης αφήνοντας μια χούφτα ατόμων να καταλάβουν το χώρο του δημαρχείου. Η συμπεριφορά του δημάρχου που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε λογικό άνθρωπο. Αυτή είναι στην πράξη η αντίληψη τους για τη δημοκρατία. Η τοπική οργάνωση θα πραγματοποιήσει κανονικά την συγκέντρωση σε κοντινό χώρο προκειμένου να υπάρξει μία έμπρακτη απάντηση στην συμπεριφορά αυθαιρεσίας και αλαζονείας του Δημάρχου».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με τον δήμαρχο Βύρωνα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε:

«Ευχαριστούμε πολύ τη Νέα Δημοκρατία που μας ενημέρωσε ότι υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης.

Κυβέρνηση Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκος θα ήταν απλά αστείοι, αν δεν ήταν τραγικοί».​

Τελευταία Νέα