Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 15:23
Αρχική Αττική Βάρη: Έπεσαν 270 κεραυνοί σε μία ώρα - Ξέσπασαν έξι εστίες φωτιάς

Βάρη: Έπεσαν 270 κεραυνοί σε μία ώρα – Ξέσπασαν έξι εστίες φωτιάς

newsroom |

Τι δήλωσε στο OPEN ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Από κεραυνό φαίνεται πως προκλήθηκε, το πρωί του Σαββάτου (26/8), η φωτιά στη Βάρη που σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πυρκαγιά ξεκίνησε από κεραυνό, καθώς η ημέρα στην Αττική ξημέρωσε μέσα σε «βαριά» σύννεφα.

Η φωτιά ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο και, λίγο πριν από τις 8 το πρωί, έγινε γνωστό πως η εστία περιορίστηκε.

Επισημαίνεται ότι από τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή, υπήρξε έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με συνέπεια να ξεσπάσει φωτιά σε έξι σημεία τόσο στη Βούλα όσο και στη Βάρη.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη τόσο από την Πυροσβεστική όσο και από την Πολιτική Προστασία, προκειμένου να κατασβεστεί κάθε εστία που είχε ξεσπάσει.

Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν ότι μέσα σε μιάμιση ώρα έπεσαν 270 κεραυνοί στην περιοχή.

Γρ. Κωνσταντέλλος: «Είχαμε ωριαία συναυλία από κεραυνούς»

Για τη φωτιά που ξέσπασε στη Βάρη από κεραυνό μίλησε στο OPEN ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κάνοντας λόγο για «ωριαία συναυλία από κεραυνούς».

«Δεν είχαμε κεραυνό, είχαμε μια ωριαία συναυλία με κεραυνούς. Έπεσαν περίπου 270 κεραυνοί από τις 05:30 μέχρι τις 06:30. Ξεκίνησαν έξι φωτιές συγχρόνως, την ίδια στιγμή, στις δασικές περιοχές γύρω από την πόλη», ανέφερε ο κ. Κωνσταντέλλος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «τέτοιο πράγμα δεν το έχουμε ξαναδεί, τόσους κεραυνούς δεν έχουμε ξαναδεί».

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επεσήμανε ότι και οι έξι εστίες αντιμετωπίστηκαν μέσα σε μισή ώρα, αν και ο βαθμός δυσκολίας ήταν σύνθετος – όπως είπε – επειδή οι δυνάμεις έπρεπε να κατανεμηθούν.

Πάντως, οι φωτιές ήταν σε απόσταση περίπου 3-4 χιλιομέτρων και ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης μίλησε και για το πώς αξιοποιήθηκαν drones για την κατάσβεση των εστιών.

 Ακολουθήστε το attica24 σε FacebookTwitterInstagram και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα