Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 | 13:33
Αρχική Πολιτική Τσίπρας από Καλλιθέα: Ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του...

Τσίπρας από Καλλιθέα: Ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος

newsroom |

Στην πρότασή του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ επέμεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε σήμερα στην αγορά της Καλλιθέας

Περιοδεία στην αγορά της Καλλιθέας πραγματοποίησε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τις επιπτώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την ενεργειακή κρίση και την αύξηση στις τιμές του ρεύματος.

«Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μέτρα ανάστασης και όχι μέτρα σταύρωσης για τα λαϊκά νοικοκυριά. Ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος, ούτε για το σούπερ μάρκετ», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι το φετινό Πάσχα είναι ίσως το χειρότερο που έχουμε αντιμετωπίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

«Το Πασχαλινό τραπέζι θα είναι φτωχότερο διότι τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να αντέξουν τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος, την τρομακτική ακρίβεια. Είδα την αγανάκτηση, την οργή, την απόγνωση των ανθρώπων που έρχονται τις γιορτινές αυτές μέρες να κάνουν τα λιγοστά τους ψώνια, αλλά και των επαγγελματιών που βιώνουν μία τρομακτική δυσκολία. Είναι προφανές πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για πολλούς μήνες ακόμα, θα οδηγηθούμε σε πρωτοφανές αδιέξοδο. Τα τελευταία τρία χρόνια κάθε Πάσχα και χειρότερα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις έως τώρα παρεμβάσεις της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως δεν αντιμετωπίζουν την κρίση. «Χθες αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός 7,5% ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 9%. Εμείς αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό 11% όταν είχαμε αρνητικό πληθωρισμό. Και έχουμε δεσμευθεί και απαιτούμε να πάει στα 800 ευρώ εδώ και έναν χρόνο, πριν έρθει η κρίση», υπογράμμισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε εκ νέου την ανάγκη να αυξηθεί στα 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός, να υπάρξει άμεση παρέμβαση στα τιμολόγια του ρεύματος για μείωση τουλάχιστον κατά 50% των αυξήσεων στους λογαριασμούς, μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Όπως είπε «χρειάζονται μέτρα ανάσας και Ανάστασης για το λαό, κατηγορώντας την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πως ούτε θέλει ούτε μπορεί».

«Αυτά τα μέτρα της ανάστασης και της ανακούφισης της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, μόνο μία προοδευτική κυβέρνηση με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές μπορεί να τα κάνει πράξη», σημείωσε.

Τελευταία Νέα