Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 00:34
Αρχική Αττική Νότια Προάστια «Τρύπες Καραμανλή»: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, ξανά στην κυκλοφορία ο δρόμος

«Τρύπες Καραμανλή»: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, ξανά στην κυκλοφορία ο δρόμος

newsroom |

Το απόγευμα του Σαββάτου παραδίδονται στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα του οδικού άξονα Βάρκιζας – Σουνίου, πλησίον των σηράγγων «Τρύπες Καραμανλή» στη Βάρκιζα

Ολοκληρώθηκαν εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων τα έργα άρσης επικινδυνότητας των πρανών που εκτελούνταν από την Περιφέρεια Αττικής στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου, πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή) στη Βάρκιζα και το απόγευμα του Σαββάτου (24/4), στις 18:30, παραδίδονται στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα του δρόμου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου, εξαιτίας των συχνών κατολισθήσεων μικρών και μεγάλων βράχων και προχώρησαν με τη μέγιστη δυνατή συμπίεση χρόνου, προκειμένου να μην ενοχληθούν ιδιαίτερα οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι περίοικοι. Όπως επισημαίνεται, χρειάστηκε να τοποθετηθούν με επείγουσες διαδικασίες επιπλέον 2.000 τ.μ. πλήρως αγκυρούμενων πλεγμάτων, προκειμένου ο δρόμος να είναι απολύτως ασφαλής, ενώ κατά το ίδιο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαγραμμίσεων, τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας και επισκευής και αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Από τη Δευτέρα 26 Απριλίου θα εκτελούνται εργασίες σύσφιξης των πλακών έδρασης των αγκυρίων στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) στο ρεύμα Σούνιο προς Αθήνα, από ειδικό συνεργείο εναεριτών, χωρίς ωστόσο την παρακώληση της κυκλοφορίας, παρά μόνο με ειδική σήμανση, κώνους και προειδοποιητικούς σηματορούς.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του δρόμου ξανά στην κυκλοφορία, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Σήμερα παραδίδουμε έναν δρόμο απολύτως ασφαλή για τους διερχόμενους οδηγούς. Το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των συχνών κατολισθήσεων αυξήθηκε σημαντικά η επικινδυνότητα για τους διερχόμενους οδηγούς στο σημείο οπότε, κινηθήκαμε άμεσα για την αντιμετώπισή του, λόγω της οξυμένης κατάστασης. Στόχος μας ήταν να δράσουμε αποτελεσματικά και επισπεύδοντας τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να μην επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η λειτουργία της αγοράς των όμορων περιοχών αλλά και να αποδοθεί η κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό».

Τελευταία Νέα