Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023 | 12:15
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Το πρωί της Κυριακής ο 7ος Ημιμαραθώνιος «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού»

Το πρωί της Κυριακής ο 7ος Ημιμαραθώνιος «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού»

newsroom |

Όλα έτοιμα για τον δρομικό αθλητικό θεσμό, με σημεία εκκίνησης το πρωί της Κυριακής τον Κεραμεικό (αγώνας 21 χλμ.) και την Ελευσίνα (αγώνας 5 χλμ.) – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, Ιερά Οδό και κεντρικές οδούς της Ελευσίνας

Αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 7ου Ημιμαραθωνίου Αγώνα Δρόμου «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού» και του παράλληλου αγώνα 5 χλμ., οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Κυριακής (25/9), στο πλαίσιο της αυλαίας του φεστιβάλ «Αισχύλεια».

Συγκεκριμένα, για τον αγώνα δρόμου 21 χλμ., η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις 08:30 στον Κεραμεικό (Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού – πλησίον του σταθμού́ του Ηλεκτρικού́ (ΗΣΑΠ) στο Θησείο) και ο τερματισμός στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, επί της οδού Νικολαΐδου, δίπλα στον αρχαιολογικό́ χώρο Ελευσίνας.

Η εκκίνηση του αγώνα 5 χλμ. θα δοθεί στην Ελευσίνα στις 9 π.μ. στην οδό Νικολαΐδου, πλησίον της πλατείας Ηρώων Ελευσίνας, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο.

Σημειώνεται ότι η διοργάνωση του 7ου Ημιμαραθωνίου Αγώνα Δρόμου «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού» και του παράλληλου αγώνα 5 χλμ. γίνεται από τον Δήμο Ελευσίνας, την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας (ΚΕΔΕ) και την Περιφέρεια Αττικής (Π.Ε. Δυτικής Αττικής και Π.Ε. Δυτικού́ Τομέα Αθηνών), ενώ οι αγώνες διοργανώνονται και με τη συμβολή των: Αθλητικός Όμιλος Στίβου Ελευσίνας, Πανελευσινιακός Α.Π.Ο., Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ελευσίνας (Σ.Δ.Υ.Ε.), Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) καθώς και τους Δήμους Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Ασπροπύργου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το πρωί της Κυριακής

Επισημαίνεται ότι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (25/9), με αφορμή τη διεξαγωγή του 7ου Ημιμαραθωνίου αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού».

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 07:30 έως τις 12:00 στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους περιοχής Δήμων Αθηναίων, Χαϊδαρίου, Ασπροπύργου και Ελευσίνας, ως εξής:

Στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ) και στο έρεισμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα της από τη διασταύρωση Λεωφ. Αθηνών & Μυστρά έως τη διασταύρωση Διυλιστηρίων (15,600 χ/θ), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Σε τμήμα πλάτους 1,5μ. στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα από τη διασταύρωση Διυλιστηρίων (15,600 χ/θ) έως την Ιερά Οδό Ελευσίνας (20,000 χ/θ), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Πειραιώς, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ηρακλειδών και Θερμοπυλών και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Ιερά Οδός, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λεωφ. Κηφισού και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Η Τροχαία Αττικής απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω οδούς και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Τελευταία Νέα