Ένα βανάκι, το οποίο θα μπορεί κάθε πολίτης να καλέσει μέσω της εφαρμογής SmartBus από το κινητό του και να έρχεται σε μία από τις 11 προκαθορισμένες στάσεις εντός των ορίων της Γλυφάδας
Ο Δήμος Γλυφάδας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κινητικότητας, παρέχει πιλοτικά την εφαρμογή SmartBus, μία χρήσιμη και λειτουργική υπηρεσία για τους κατοίκους της πόλης.
Η ιδέα είναι ότι ένας στόλος μικρών οχημάτων, που λειτουργεί συμπληρωματικά με τη Δημοτική Συγκοινωνία, παραλαμβάνει επιβάτες από προκαθορισμένες στάσεις προς άλλες περιοχές του Δήμου Γλυφάδας και με ευέλικτο τρόπο εξυπηρετεί τις μετακινήσεις τους.
Όπως διευκρινίζεται, η διαφορά από την κλασική Δημοτική Συγκοινωνία είναι ότι το δρομολόγιο των οχημάτων καθορίζεται δυναμικά και με βάση τη ζήτηση, ώστε να εξασφαλιστεί η βέλτιστη εξυπηρέτηση των επιβατών.
Η υπηρεσία δοκιμάζεται ήδη πιλοτικά στη Γλυφάδα, τις καθημερινές, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Για την επικοινωνία των χρηστών με την υπηρεσία, αλλά και την ευφυή δρομολόγηση των οχημάτων, αναπτύχθηκε η εφαρμογή SmartBus για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, η οποία παρέχεται δωρεάν στους πολίτες.
Η υπηρεσία αυτή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου DIT4TraM, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και βασίζεται σε προχωρημένους αλγόριθμους για τη διαχείριση της ροής επιβατών, τη διαχείριση του στόλου και τη βέλτιστη κατανομή των οχημάτων στο δίκτυο.
Οι 11 στάσεις της Γλυφάδας για τα SmartBus είναι οι εξής:
– Πλατεία Γλυφάδας
– Πλατεία Βεργωτή
– Κύπρου
– Γυμνάσιο
– Αγία Τριάδα
– Ανθέων
– Αιγαίου
– ΔΕΗ
– Τροχαία
– Άγιος Τρύφωνας
– Πλατεία Καραϊσκάκη