Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 | 12:07
ΑρχικήΑττικήΒόρεια ΠροάστιαΣύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στους δρόμους ανάπλασης του Δήμου Ηρακλείου

Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στους δρόμους ανάπλασης του Δήμου Ηρακλείου

newsroom |

Νίκος Μπάμπαλος: «Η πόλη μας γίνεται πιο σύγχρονη, πιο όμορφη, πιο λειτουργική. Ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών με έργο στην πράξη και βελτιώνουμε την καθημερινότητά τους»

Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με ζώνες αποκλειστικής χρήσης για τους μόνιμους κατοίκους θα εφαρμόσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στους δρόμους και τις περιοχές όπου τους τελευταίους μήνες πραγματοποίησε έργα ανάπλασης του οδικού δικτύου.

Όπως διευκρινίζεται, αυτές είναι αρχικά οι γειτονιές γύρω από τις πλατείες Μανδηλαρά και Αγίας Τριάδος ωστόσο, στην πορεία, το ίδιο σύστημα θα ισχύσει και σε όποιο σημείο χρειαστεί στο κέντρο της πόλης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε τη σχετική σύμβαση για να ξεκινήσει από την ειδική επιστημονική ομάδα η απαιτούμενη μελέτη, με την ολοκλήρωση της οποίας θα μπει σε εφαρμογή το σύστημα.

Η μελέτη περιλαμβάνει σε ποια σημεία θα οριστούν θέσεις αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους (οι οποίοι θα μπορούν πλέον να σταθμεύουν με χρήση κάρτας) και σε ποια θα υπάρχουν θέσεις προσωρινής στάθμευσης για τους επισκέπτες. Στόχος είναι να δοθεί προτεραιότητα στους Ηρακλειώτες κατοίκους για την καλύτερη εξυπηρέτηση της καθημερινότητάς τους.

Σημειώνεται ότι για τους απαραίτητους ελέγχους η δημοτική αρχή έχει ήδη καταθέσει αίτημα και, ακολούθως, έχει εγκριθεί από τον αντίστοιχο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, η πρόσληψη εννέα επιπλέον δημοτικών αστυνομικών που θα ενισχύσουν το δυναμικό του Δήμου Ηρακλείου το επόμενο διάστημα. 

«Τηρούμε τη δέσμευση που δώσαμε στους δημότες μας, πως μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης στις γειτονιές της πόλης μας θα εφαρμόσουμε σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, ώστε να μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους και αυτό το κάνουμε πράξη. Η πόλη μας γίνεται πιο σύγχρονη, πιο όμορφη, πιο λειτουργική. Ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών με έργο στην πράξη και βελτιώνουμε την καθημερινότητά τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μπάμπαλος.

• Ακολουθήστε το attica24 σε FacebookTwitterInstagram και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα