Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 | 02:57
ΑρχικήΑττικήΣύσκεψη στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού...

Σύσκεψη στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

newsroom |

Παρόντες η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και ο δήμαρχος Κορυδαλλού – Τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα για τη μετεγκατάσταση των φυλακών

Σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, με θέμα την επίσπευση των διαδικασιών για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (4/7).

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κώστα Κατσαφάδου, του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κώστα Παπαθανασίου, του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη και του δημάρχου Κορυδαλλού, Νίκου Χουρσαλά.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος, η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα αρχίσει εντός του Ιουλίου, ενώ εντός του έτους (2023) θα εκκινήσει η β’ φάση και οι διαδικασίες εκπόνησης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εντός του 2024 αναμένεται να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος του έργου με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ.

Παράλληλα το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τη δημοτική αρχή του Κορυδαλλού, όπως επισημαίνεται, θα προχωρήσουν τις ενέργειες για την αξιοποίηση της έκτασης των σημερινών φυλακών, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
 Ακολουθήστε μας στο Twitter
 Ακολουθήστε μας στο Instagram

Τελευταία Νέα