Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 | 17:43
Αρχική Αττική Νότια Προάστια Συνελήφθη στη Γλυφάδα ο πρώην δήμαρχος Βουκουρεστίου

Συνελήφθη στη Γλυφάδα ο πρώην δήμαρχος Βουκουρεστίου

newsroom |

Σε βάρος του 71χρονου, Σορίν Οπρέσκου, εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ρουμανικές αρχές

Συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στη Γλυφάδα, ο πρώην δήμαρχος Βουκουρεστίου, Σορίν Οπρέσκου, για τον οποίο εκκρεμούσε εις βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ρουμανικές αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 71χρονος: «κατηγορείται για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, της διαφθοράς και του ξεπλύματος χρημάτων».

Την περασμένη Παρασκευή το Εφετείο του Βουκουρεστίου επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 ετών και 8 μηνών στον πρώην δήμαρχο, που εντοπίστηκε από τις ελληνικές αρχές και συνελήφθη το απόγευμα στη Γλυφάδα.

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης, δεν τον εντόπισαν στο σπίτι του, καθώς φέρεται να είχε εγκαταλείψει τη χώρα δύο εβδομάδες πριν από την καταδίκη του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, πρόκειται για μια υπόθεση στην οποία ο Οπρέσκου κατηγορείται ότι έλαβε, τον Σεπτέμβριο του 2015, στο σπίτι του στο Τσιολπάνι, το ποσό των 25.000 ευρώ από τον υφιστάμενό του Μπόγκνταν Πόπα, πρώην διευθυντή της Διοίκησης Κοιμητηρίων, χρήματα που φέρονται να προέρχονται από παράνομες ενέργειες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη σήμερα 17-5-2022 το απόγευμα στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 71χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών.

Ο ανωτέρω κατηγορείται για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, της διαφθοράς και του ξεπλύματος χρημάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία».

Τελευταία Νέα