Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 | 01:37
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά έργα στο ύψος του Σκαραμαγκά - Φθινόπωρο η ολοκλήρωσή...

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά έργα στο ύψος του Σκαραμαγκά – Φθινόπωρο η ολοκλήρωσή τους

newsroom |

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η υλοποίηση κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου – Έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση καθημερινά, στο σημείο Σκαραμαγκά – Λίμνης Κουμουνδούρου, λόγω των εργασιών

Συνεχίζονται αυτές τις ημέρες οι εργασίες κατασκευής του αγωγού ομβρίων υδάτων στο ύψος του Σκαραμαγκά, στη λίμνη Κουμουνδούρου, από συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής.

Το σημείο όπου πραγματοποιούνται τα έργα έχει προκαλέσει έντονη κυκλοφοριακή επιβάρυνση και καθυστερήσεις, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, ωστόσο -όπως επισημαίνεται- οι εργασίες κρίνονται αναγκαίες, καθώς πρόκειται για ένα έργο που θα προστατεύσει το οδικό τμήμα και την περιοχή από τη συσσώρευση υδάτων επί του καταστρώματός του και κατ’ επέκταση να αποφεύγεται η εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων.

Σημειώνεται ότι η κατασκευή των δύο νέων συλλεκτήριων αγωγών ομβρίων υδάτων απαιτεί την κατάληψη από τα συνεργεία της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης, κατόπιν εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Όπως τονίζεται σε σχετική ενημέρωση της Περιφέρειας, «με παρέμβαση του περιφερειάρχη Αττικής θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε οι εργασίες να πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και εκτός ωραρίου στα τμήματα της ΛΕΑ και κάθε τμήμα που θα ολοκληρώνεται θα παραδίδεται στην κυκλοφορία, ώστε να προκληθεί όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση στους οδηγούς».

Το έργο με τίτλο: «Κατασκευή Συλλεκτήρα Αγωγού ομβρίων στη ΝΕΟΑΚ στο ύψος Σκαραμαγκά», υλοποιείται από τη Διεύθυνση Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές φθινοπώρου.

Το συγκεκριμένο έργο ανήκει στον στρατηγικό σχεδιασμό για την οδική ασφάλεια του κρισιμότερου κυκλοφοριακά δυτικού οδικού άξονα του λεκανοπεδίου και αποτελεί συνέχεια των έργων οδοποιίας, διαγραμμίσεων και απομάκρυνσης της επικίνδυνης για την κυκλοφορία βλάστησης από την κεντρική νησίδα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται τον επόμενο μήνα και η βελτίωση του φωτισμού με την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων LED σε όλο το μήκος του οδικού άξονα.

Με αφορμή την υλοποίηση του έργου ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει: «Με συνέπεια στην εφαρμογή του στρατηγικού μας σχεδιασμού, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα εργασιών για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της Αττικής. Κάθε μέτρο που υλοποιείται προς την κατεύθυνση αυτή, θωρακίζει τη ζωή κάθε πολίτη στην Αττική μας».

Τελευταία Νέα