Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026 | 00:49
ΑρχικήΑττικήΔυτικά ΠροάστιαΣυνάντηση Πατούλη - Ντηνιακού - Στο επίκεντρο τα έργα υποδομής στο Χαϊδάρι

Συνάντηση Πατούλη – Ντηνιακού – Στο επίκεντρο τα έργα υποδομής στο Χαϊδάρι

newsroom |

Αναλυτικά τι συζητήθηκε στη συνάντηση εργασίας μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής και του δημάρχου Χαϊδαρίου

Η δημοπράτηση αντιπλημμυρικών έργων, αθλητικών υποδομών και η ολοκλήρωση παρεμβάσεων οδοφωτισμού, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με τον δήμαρχο Χαϊδαρίου, Βαγγέλη Ντηνιακό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας, όπως ενημέρωσε η περιφερειακή αρχή, ο κ. Πατούλης ζήτησε από τα στελέχη της Περιφέρειας να συνεργαστούν στενά με τα στελέχη του δήμου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος για τυχόν ανάγκη επικαιροποίησης των τευχών δημοπράτησης και του προϋπολογισμού των έργων, ώστε να προχωρήσει και η απαιτούμενη σύναψη προγραμματικής σύμβασης και εν συνεχεία η δημοπράτηση των έργων.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, έγινε συζήτηση για τα έργα: «Ενίσχυσης υποδομών αποχέτευσης Όμβριων της Βορειοδυτικής Λεκάνης Χαϊδαρίου», προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, «Αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής Κάτω Αφαίας Σκαραμαγκά», προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ, τη σύνδεση του δικτύου όμβριων Στρατοπέδου με το δίκτυο της πόλης του Χαϊδαρίου (προϋπολογισμός 1,1 εκατ. ευρώ), την αναβάθμιση αθλητικών χώρων, προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, καθώς και παρεμβάσεις τοπικής κλίμακας για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Χαϊδαρίου.

Στη συνάντηση έγινε επίσης ενημέρωση και για την πορεία υλοποίησης του έργου αντικατάστασης του ηλεκτροφωτισμού με led στη Λεωφόρο Σχιστού – Κορυδαλλού, έργο το οποίο θα ενισχύσει την ασφάλεια των οδηγών και θα μειώσει τα ατυχήματα που σημειώνονται στην περιοχή. Όπως επισημαίνεται από την Περιφέρεια Αττικής, το έργο μετά την υπογραφή σχετική προγραμματικής σύμβασης βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο.

Στη συνάντηση εργασίας Πατούλη – Ντηνιακού, ειδική αναφορά έγινε και στις δύο πεζογέφυρες (έργο συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ) οι οποίες υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Η δημοπράτηση και εκτέλεση υλοποίησης των πεζογεφυρών γίνεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η μία γέφυρα, επί της Λεωφόρου Αθηνών και Κυπρίων Αγωνιστών, έχει ήδη εγκαινιαστεί, ενώ η δεύτερη, επίσης επί της Λεωφ. Αθηνών στο Παλατάκι Χαϊδαρίου βρίσκεται στη φάση της  κατασκευής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χαϊδαρίου Βασίλης Καρατζαφέρης, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλεξ. Καλογερόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.

«Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Χαϊδαρίου είμαστε σύμμαχοι και συνεργάτες με ένα κοινό σκοπό. Την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημοτών και την ενίσχυση της ασφάλεια τους. Τα στελέχη μας αγωνίζονται καθημερινά για να διορθώσουν αστοχίες της προηγούμενης διοίκησης και να θεραπεύσουν ζητήματα που εμπόδιζαν την ομαλή υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων. Σε διάστημα 3,5 ετών έχουμε καταφέρει να επιλύσουμε προβλήματα και να δρομολογήσουμε έργα που παρέμεναν σε εκκρεμότητα για δεκαετίες. Βούλησή μας είναι τα έργα που συζητήσαμε, να μπουν γρήγορα σε φάση δημοπράτησης. Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης, έχουμε ενισχύσει τον δήμο με υπερσύγχρονα καφέ απορριμματοφόρα και εξοπλισμό συλλογής βιοαποβλήτων. Οι πεζογέφυρες, η εξασφάλιση της συνέχισης χρηματοδότησης των κοινωνικών προγραμμάτων, η χρηματοδότηση για τη βελτίωση αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων, τα έργα όμβριων και βιοκλιματικής ανάπλασης, αποτελούν μερικά μόνο ενδεικτικά παραδείγματα της συμβολής της Περιφέρειας Αττικής στο Δήμο Χαϊδαρίου», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Πατούλης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη μέχρι τώρα συνεργασία και επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες του δήμου και οι συνεργάτες του θα συνεργαστούν στενά με τα στελέχη της Περιφέρειας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να γίνουν όλες οι αναγκαίες επικαιροποιήσεις και να ξεκινήσουν τα έργα. «Ευχαριστούμε τον Γ. Πατούλη για τη συνεχή στήριξή του στις προσπάθειες μας. Με τη συμβολή του, θα διευθετηθούν και άλλα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τους δημότες μας», υπογράμμισε ο κ. Ντηνιακός.

Τελευταία Νέα