Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 | 00:11
Αρχική Πολιτική Συνάντηση Λοβέρδου - Μώραλη στο δημαρχείο Πειραιά

Συνάντηση Λοβέρδου – Μώραλη στο δημαρχείο Πειραιά

newsroom |

Τι συζήτησαν ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και ο δήμαρχος Πειραιά

Με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη συναντήθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, οι κ.κ. Λοβέρδος – Μώραλης συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που άπτονται του ενδιαφέροντος του Πειραιά και γενικότερα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Για το ΠΑΣΟΚ του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν πυλώνας της Δημοκρατίας. Αποδέχομαι αυτούσια αυτή του την πεποίθηση. Ως καθηγητής του δημοσίου δικαίου συμπληρώνω ότι κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τις πρώτες βαθμίδες του διοικητικού συστήματος της πατρίδας μας που βρίσκονται πιο κοντά στον πολίτη.

Επισκέφθηκα τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Στη συζήτηση που είχαμε ανταλλάξαμε απόψεις για τα προβλήματα του Πειραιά. Και στον Πειραιά απαντάται το πανελλήνιο πρόβλημα που αποτυπώνεται με τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις που παράγει στα δημόσια και τα δημοτικά έργα, τις συνέπειες της οποίας πληρώνουν οι πολίτες που στερούνται εισοδήματος και ποιότητας ζωής.

Επίσης με τον κ. Μώραλη συζητήσαμε το γεγονός ότι με ευθύνη κάποιων συγκεκριμένων οι μεγάλες δημόσιες επενδύσεις δεν έδωσαν άμεσο και καθοριστικό όφελος στους κατοίκους του Πειραιά και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψιν για τις μελλοντικές επενδύσεις ή και για την προσαρμογή των συμβατικών όρων για επενδύσεις που έχουν γίνει ήδη».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του ανέφερε:

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ τον Ανδρέα Λοβέρδο στο δημαρχείο Πειραιά με τον οποίο είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτοδιοικητικού χαρακτήρα. Αναφερθήκαμε – όπως ήταν φυσικό – σε μείζονα ζητήματα, όπως είναι η πανδημία και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση, σε θέματα που απασχολούν τον Πειραιά, ενώ τον ενημέρωσα και για μια σειρά μεγάλων αναπτυξιακών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη μας. Εύχομαι όσο περνούν οι μέρες και εντείνεται ο αγώνας στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ να γίνει ένας γόνιμος διάλογος και μια υγιής αντιπαράθεση, μεταξύ των υποψηφίων Προέδρων, για το καλό της πολιτικής ζωής της χώρας».

Τελευταία Νέα